• Hasznos információk
 • Kiemelt tartalom
 • Rendezvények összes rendezvény
  • Minden esztendőben, az Adventi időszakban rendezvénysorozattal kedveskedünk Gencsapáti lakóinak, látogatóinknak. Minden korosztály számára kínálunk tartalmas programot, kikapcsolódási lehetőséget intézményeink...

    

  • 2018. október 6-án, szombaton, szüreti felvonulást és mulatságot rendezünk, amelyre minden érdeklődőt, felvonulót szeretettel várunk! Kérem, előre jelezzék a közösségek szándékukat! 

    
  • A Gencsapáti Hagyományőrző Néptáncegyüttes és táncos közösségei, a Művelődési Ház és Könyvtár tisztelettel és szeretettel meghívja Önt és kedves családját „Mulatság a Farsang farkán” című rendezvényére. 

   Helyszín: Művelődési Ház és Könyvtár 
   (Gencsapáti, Szentegyház u. 5.) 
   Időpont: 2018. február 10. (szombat) 
   17 órai kezdettel 

  • 2018. szeptember 8-án a  Gencsapáti Sportpályán

   Helyi érték és közösség kulturális programsorozat Gencsapátiban. A tavalyihoz hasonlóan helyi értékeink bemutatására és egy közös együttlétre invitáljuk Önöket!

  • Hagyományos fogathajtó versenyünkre invitáljuk az érdeklődőket Jakab búcsú napján, amely idén már 12. alkalommal kerül megrendezésre

   Időpont: 2018. július 29. (vasárnap)

   Helyszín: Gencsapáti Sportpálya

    

  • „Ha pünkösd akkor Gencsapáti” Gencsapáti lakossága a pünkösdi ünnepkörben többszörösére növekszik. 2018-ban már 27. alkalommal kerül megrendezésre a Gencsapáti Pünkösdi Vigasságok összművészeti fesztivál, és annak keretén belül 22. alkalommal a Gencsi Söprű Regionális Néptánfesztivál

Adventi Forgatag

Adventi műsor- Szépkorúak köszöntése

Gencsapáti Község Önkormányzata minden évben megrendezi idős polgárainak a „Szépkorúak Napját”. A műsor helyszíne: Apponyi Albert Általános Iskola

Az ünnepség után az iskola ebédlőjében terített asztalnál, baráti beszélgetésre várjuk az ünneplőket.

 

Karácsonyi kézműves kiállítás és vásár a könyvtárban 

december 1.-december 21-között rendezzük meg a könyvtárban a hagyományos karácsonyi kézműves kiállítást és vásárt, amely megtekinthető lesz a könyvtár nyitvatartási idejében, kedd- szombat 14: 00 -19:00 óráig.

 

Mikulásváró koncert

December 5-én az ovisokat és a kisiskolásokat várjuk hagyományos koncertünkre. 

Karácsonyi koncert

Adventben az Apponyi Albert Általános Iskola karácsonyi koncertjére várjuk az érdeklődőket.

Angyalok és pásztorok – karácsonyi „jelkép” készítő verseny

Az elmúlt évek nagy sikerén felbuzdulva idén – a Nemzetközi Betlehemes Találkozó kísérő rendezvényeként karácsonyi figurakészítő versenyt hirdetünk óvodai, általános iskolai csoportok, családok, baráti társaságok, munkahelyi közösségek részére. Pályázni kizárólag természetes anyagokból készült alkotásokkal lehet!

 Gencsapáti Nemzetközi Betlehemes Találkozó

Helyszín: Gencsapáti templom

2018. december 15-én, a találkozó Gálaműsorát tekinthetik meg az érdeklődők a gencsapáti templomban, amelyben felvidéki, bukovinai székely, és a régió hagyományőrző csoportjai mutatkoznak be. Láthatják az érdeklődők, hogy különböző vidékeken milyen formában maradt meg a szokás.

A csoportok nagy örömmel jönnek Gencsapátiba, oda ahol még él a hagyomány, és ők is bemutathassák településük talán legszebb dramatikus szokását. A templomtéren teával, forralt borral és süteménnyel is várjuk látogatóinkat! Kérem Önöket, tiszteljék meg a messziről érkező vendégeket. Örüljünk együtt december 15-én Gencsapátiban!

 

 

 

Script logo