• Hasznos információk
 • Kiemelt tartalom
 • Rendezvények összes rendezvény
  • Minden esztendőben, az Adventi időszakban rendezvénysorozattal kedveskedünk Gencsapáti lakóinak, látogatóinknak. Minden korosztály számára kínálunk tartalmas programot, kikapcsolódási lehetőséget intézményeink...

    

  • 2018. október 6-án, szombaton, szüreti felvonulást és mulatságot rendezünk, amelyre minden érdeklődőt, felvonulót szeretettel várunk! Kérem, előre jelezzék a közösségek szándékukat! 

    
  • A Gencsapáti Hagyományőrző Néptáncegyüttes és táncos közösségei, a Művelődési Ház és Könyvtár tisztelettel és szeretettel meghívja Önt és kedves családját „Mulatság a Farsang farkán” című rendezvényére. 

   Helyszín: Művelődési Ház és Könyvtár 
   (Gencsapáti, Szentegyház u. 5.) 
   Időpont: 2018. február 10. (szombat) 
   17 órai kezdettel 

  • 2018. szeptember 8-án a  Gencsapáti Sportpályán

   Helyi érték és közösség kulturális programsorozat Gencsapátiban. A tavalyihoz hasonlóan helyi értékeink bemutatására és egy közös együttlétre invitáljuk Önöket!

  • Hagyományos fogathajtó versenyünkre invitáljuk az érdeklődőket Jakab búcsú napján, amely idén már 12. alkalommal kerül megrendezésre

   Időpont: 2018. július 29. (vasárnap)

   Helyszín: Gencsapáti Sportpálya

    

Az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharcra emlékeztünk

Vas Megye Önkormányzata Szolgálatáért Oktatási Tagozata elismerésben részesült Tolnay Lászlóné óvodapedagógus, aki március 15-én, Vasváron vette át az elismerést Majthényi Lászlótól, a Vas Megyei Közgyűlés elnökétől. Czupi László nyugalmazott iskolaigazgató, valamint Tóthné Siska Marianna, a helyi iskola pedagógusa Gencsapátiért végzett kiemelkedő munkájáért kitüntetést vehetett át. Akárcsak a 23 éves Molnár Zsófia, aki virágkötőként kétszer is nyert külföldi szakmai ösztöndíjat és 2016-ban Svédországban, szakmák Európa bajnokságán bronzérmes lett. A Gencsapáti ifjú tehetsége kitüntetést ezúttal a Kópic néptánccsoport kapta meg. Az önkormányzat virágcsokorral köszöntötte jubiláló dolgozóit: Ipkovics Gusztávné védőnőt, Guttmann Józsefné óvónőt és Benkő Jánosné technikai dolgozót

Gróf Apponyi Albert-emlékplakettben részesült Bodorkós András és Domján Károly, az iskola két egykori diákja, ők az intézmény megújulásához nyújtott munkájukért és támogatásukért vehették át a díjat. A kitüntetettek laudációit a mellékletben olvashatják.

Az ünnep koszorúzással zárult, ahol Ágh Péter országgyűlési képviselő, Gencsapáti Község Önkormányzata, a település intézményei és civil szervezetei helyezték el koszorúikat a Hősi emlékműnél.

Script logo