• Hasznos információk
 • Kiemelt tartalom
 • Rendezvények összes rendezvény
  • Adventi Forgatag Gencsapátiban

   1. november 29 - december 20.

   Minden esztendőben, az Adventi időszakban rendezvénysorozattal kedveskedünk Gencsapáti lakóinak, látogatóinknak. Minden korosztály számára kínálunk tartalmas programot, kikapcsolódási lehetőséget intézményeink szervezésében. Várjuk Önt és családját Gencsapáti Adventi Forgatagába!

    

  • 2016. október 8-án, szombaton, szüreti felvonulást és mulatságot rendezünk, amelyre minden érdeklődőt, felvonulót szeretettel várunk! Kérem, előre jelezzék a közösségek szándékukat! 

    
  • Szent Márton születésének 1700 éves jubileuma alkalmából

    2014-ben már nagy sikerű kezdeményezése volt az Apponyi Albert Általános Iskolának a lampionos felvonulás a Szentkúthoz Gencsapátiban.

   Idén, 2016. november 11-én Szent Márton napján Ön is csatlakozhat a felvonulókhoz!

  • 2016. szeptember 10-én a  Gencsapáti Sportpályán

   Helyi érték és közösség kulturális programsorozat Gencsapátiban. A tavalyihoz hasonlóan helyi értékeink bemutatására és egy közös együttlétre invitáljuk Önöket!

  • Jubileumi fogathajtó emlékhajtásunkra invitáljuk az érdeklődőket Jakab búcsú napján, amely 10. alkalommal kerül megrendezésre Bodorkós József emlékére

   Időpont: 2016. július 31. (vasárnap)

   Helyszín: Gencsapáti Sportpálya

    

Sajtóközlemény- A Gencsapáti Idősek Klubja fejlesztése

 

Európai Uniós forrás segítségével az Idősek Klubjának fejlesztésére került sor Gencsapáti községben, a TOP-4.2.1-15-VS1-2016-00003 pályázat keretén belül. A Széchenyi 2020  Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése című pályázati kiírására benyújtott projekt 125,97 millió Forint támogatásban részesült.

Gencsapáti Község Önkormányzata által benyújtott projektjavaslat fő célja az Idősek Klubja épületének fejlesztése, hiszen az épület a falu főutcájának egyik meghatározó, karakteres létesítménye. Az épület a tájra jellemző építészeti sajátosságokat hordozza. A beruházás nemcsak a működési költségek csökkentéséhez (hőszigetelés, nyílászáró csere) járul hozzá, hanem biztosítja az épület állagának megóvását (vízszigetelés, tetőszerkezet cseréje, csapadékvíz elvezetés), továbbá a megújuló energia hasznosító technológia adaptálása egyrészt épületfenntartás optimalizálási szempontok szerint fontos, másrészről segít a tudatos gondolkodásmód, a környezetbarát szemlélet elterjesztésében, szemléletformálóként hat. 

A kedvezményezett neve: Gencsapáti Község Önkormányzata

A projekt címe: Gencsapáti Idősek Klubja fejlesztése

Megvalósítás helyszíne: 9721 Gencsapáti, Hunyadi út 225

A beruházás megvalósításának ideje: 2017. június 6.– 2018. szeptember 28.

Beruházás összköltsége: 125 969 099 Ft

Elnyert, szerződött támogatás összege: 125 969 099 Ft

Támogatás mértéke: 100%

 

Beruházás rövid bemutatása:

Az ingatlan beruházással az épület külseje átalakul, belső termeinek elrendezése változik, a funkciók egymás mellé helyezése segíti az optimális kihasználtság elérését, a lehető legkényelmesebb használat érdekében. Szintén szükséges az épület környezetének rendbe tétele – a megközelíthetőség biztosítása miatt. Energetikai korszerűsítés, akadálymentesítés, épületszerkezetek felújítása, helyiségkapcsolatok átalakítása, villamossági rendszerek felújítása egyaránt megvalósul.

A beruházás keretében beszerzésre kerül 1 db FORD TRANSIT CUSTOM Kombi Trend LWB 2,0 TDCi 130 LE M6 jármű, 2 db kerékpár is, valamint a szolgáltatási színvonal fejlesztése, a nappali ellátás feltételeinek javítása, az ellátottak szórakoztatása és az otthonérzet megteremtése érdekében egyéb eszközök beszerzésére is sor kerül. 

További információ kérhető:

Bodorkós Ferenc, polgármester

+36/30/495-3899

Script logo