• Hasznos információk
 • Kiemelt tartalom
 • Rendezvények összes rendezvény
  • Minden esztendőben, az Adventi időszakban rendezvénysorozattal kedveskedünk Gencsapáti lakóinak, látogatóinknak. Minden korosztály számára kínálunk tartalmas programot, kikapcsolódási lehetőséget intézményeink...

    

  • 2018. október 6-án, szombaton, szüreti felvonulást és mulatságot rendezünk, amelyre minden érdeklődőt, felvonulót szeretettel várunk! Kérem, előre jelezzék a közösségek szándékukat! 

    
  • A Gencsapáti Hagyományőrző Néptáncegyüttes és táncos közösségei, a Művelődési Ház és Könyvtár tisztelettel és szeretettel meghívja Önt és kedves családját „Mulatság a Farsang farkán” című rendezvényére. 

   Helyszín: Művelődési Ház és Könyvtár 
   (Gencsapáti, Szentegyház u. 5.) 
   Időpont: 2018. február 10. (szombat) 
   17 órai kezdettel 

  • 2018. szeptember 8-án a  Gencsapáti Sportpályán

   Helyi érték és közösség kulturális programsorozat Gencsapátiban. A tavalyihoz hasonlóan helyi értékeink bemutatására és egy közös együttlétre invitáljuk Önöket!

  • Hagyományos fogathajtó versenyünkre invitáljuk az érdeklődőket Jakab búcsú napján, amely idén már 12. alkalommal kerül megrendezésre

   Időpont: 2018. július 29. (vasárnap)

   Helyszín: Gencsapáti Sportpálya

    

  • „Ha pünkösd akkor Gencsapáti” Gencsapáti lakossága a pünkösdi ünnepkörben többszörösére növekszik. 2018-ban már 27. alkalommal kerül megrendezésre a Gencsapáti Pünkösdi Vigasságok összművészeti fesztivál, és annak keretén belül 22. alkalommal a Gencsi Söprű Regionális Néptánfesztivál

A GENCSAPÁTI GYÖNGYÖS-KERT ÓVODA FELÚJÍTÁSA, KORSZERŰSÍTÉSE

2017.| 06. | 04.

 

Sajtóközlemény         

a gencsapáti Gyöngyös-kert Óvoda felújítása, korszerűsítése

Európai Uniós forrás segítségével óvoda korszerűsítésre kerül sor Gencsapáti községben, a TOP-1.4.1-15-VS1-2016-00013 pályázat keretén belül. A Széchenyi 2020  A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével című pályázati kiírására benyújtott projekt 50 millió Forint támogatásban részesült.

Gencsapáti Község Önkormányzata által benyújtott projektjavaslat fő célja a gyermekjóléti alapellátásokhoz (óvoda) való hozzáférés javítását és a szolgáltatások minőségének fejlesztését szolgáló projekt megvalósítása, ezáltal a kisgyermeket nevelők munkavállalásának támogatása, a családok segítése.

A tervezett projekt az óvodához való hozzáférés javítását és a szolgáltatások minőségének fejlesztését tűzte ki célul.

A tervezett fejlesztés megvalósításával, a felújítással és bővítéssel egy minden igényt kielégítő óvoda állna rendelkezésre, így az hosszú távon is fenntartható társadalmi hatásokat, lakossági igényeket indukál. A helyben való gyermekelhelyezéssel lehetővé válik a fiatal szülők – elsősorban a nők – munkaerőpiacra való visszatérése, integrációja. Ezek alapján a projekt eredménye hatással lesz a térségben élők életszínvonalának javítására, a lakosság jövedelmi és elégedettségi szintjének növelésére, így a hosszú távú társadalmi fenntarthatóság biztosított.

 

A kedvezményezett neve: Gencsapáti Község Önkormányzata

A projekt címe: A gencsapáti Gyöngyös - Kert Óvoda felújítása, korszerűsítése

Megvalósítás helyszíne: 9721 Gencsapáti, Hunyadi út 231.

A beruházás megvalósításának ideje: 2017. június 4.– 2018. december 15.

Beruházás összköltsége: 100 288 417 Ft

A beruházás nem elszámolható költsége: 50 288 417 Ft

Elnyert, szerződött támogatás összege: 50 000 000 Ft

Támogatás mértéke: 100%

  

Beruházás rövid bemutatása:

 A kapacitáshiánynak megfelelően a csoportszobák bővítése történik, megfelelő öltöző kialakítása tervezett. Az óvoda korszerűsítésével megfelelő, modern környezet teremthető, biztosítva a hatékony nevelés infrastrukturális feltételeit, különös tekintettel a hátrányos helyzetű, és a sajátos nevelési igényű gyerekekre. A fejlesztések megvalósításával növekszik a komfortérzet, a gyerekek számára egészséges környezetet és minőségi szolgáltatást nyújthatunk.

 Az óvoda helyiségeinek és a melegítő konyhának az állapota és a szolgáltatási színvonal megfelelő biztosítása megköveteli a folyamatos fejlesztést, az elavult elemek javítását. Az infrastrukturális fejlesztés során épületenergetikai fejlesztésre is sor kerül, ami hozzájárul a fenntartási költségek optimalizálásához.

Az egyenlő hozzáférés biztosítására OTÉK szerinti akadálymentesítés is megvalósul, valamint a projekt komplexitását az eszközbeszerzés biztosítja.

 

További információ kérhető:

Bodorkós Ferenc, polgármester

+36/30/495-3899

 

Script logo