• Hasznos információk
 • Kiemelt tartalom
 • Rendezvények összes rendezvény
  • Minden esztendőben, az Adventi időszakban rendezvénysorozattal kedveskedünk Gencsapáti lakóinak, látogatóinknak. Minden korosztály számára kínálunk tartalmas programot, kikapcsolódási lehetőséget intézményeink...

    

  • 2018. október 6-án, szombaton, szüreti felvonulást és mulatságot rendezünk, amelyre minden érdeklődőt, felvonulót szeretettel várunk! Kérem, előre jelezzék a közösségek szándékukat! 

    
  • A Gencsapáti Hagyományőrző Néptáncegyüttes és táncos közösségei, a Művelődési Ház és Könyvtár tisztelettel és szeretettel meghívja Önt és kedves családját „Mulatság a Farsang farkán” című rendezvényére. 

   Helyszín: Művelődési Ház és Könyvtár 
   (Gencsapáti, Szentegyház u. 5.) 
   Időpont: 2018. február 10. (szombat) 
   17 órai kezdettel 

  • 2018. szeptember 8-án a  Gencsapáti Sportpályán

   Helyi érték és közösség kulturális programsorozat Gencsapátiban. A tavalyihoz hasonlóan helyi értékeink bemutatására és egy közös együttlétre invitáljuk Önöket!

  • Hagyományos fogathajtó versenyünkre invitáljuk az érdeklődőket Jakab búcsú napján, amely idén már 12. alkalommal kerül megrendezésre

   Időpont: 2018. július 29. (vasárnap)

   Helyszín: Gencsapáti Sportpálya

    

  • „Ha pünkösd akkor Gencsapáti” Gencsapáti lakossága a pünkösdi ünnepkörben többszörösére növekszik. 2018-ban már 27. alkalommal kerül megrendezésre a Gencsapáti Pünkösdi Vigasságok összművészeti fesztivál, és annak keretén belül 22. alkalommal a Gencsi Söprű Regionális Néptánfesztivál

Civil szervezetek

Kezdőkör Képzőművészeti és Népművészeti Baráti Egyesület

 

Cím: 9721 Gencsapáti Szentegyház u. 5.

Telefon: 508-522, Fax: 508-523, Mobil: 06/30/560-5099

Adószáma: 18883680-1-18

Közösség vezetője: Tanai Erzsébet

Email: gencsmuvhaz@gpinet.hu

Honlap: www.gencskultur.hu

 

 A leírt címen és telefonszámokon, e-mailban elérhető szervezetünk. Várjuk azok jelentkezését, akik céljainkat jónak találják és esetlegesen csatlakoznának egyesületünkhöz.

Tevékenység
Alkotótáborok szervezése általános iskolásokszámára, leginkább kerámia, népi szövés, fafaragás, gyöngyfüzés, üvegfestés mesterségekben. A helyi Hírmondó információs havilap kiadása. Pályázatok írása és lebonyolítása a helyi művészeti és alkotó közösségek szakmai tevékenységének segítése. Kiállítások szervezése. Aktívan részt veszünk Gencsapáti rendezvényein, bemutatóin.


Egyesületünk több tagja maga is foglalkozik képzőművészettel, népművészettel. 1994-ben alakultunk azzal a célkitűzéssel, hogy a képző és népművészet területén tehetséges gyermekek számára bemutatkozási lehetőségeket, alkotótáborokat szervezzünk, és ezzel is segítsük kibontakozásukat. 2000-ben a helyi Művelődési Ház és Könyvtárral együttműködve a PHARE programban nyertünk támogatást a helyi újság kiadására és egy információs iroda létrehozására, amelyet sikerrel megvalósítottunk. Újságunk azóta is folyamatosan megjelenik és az információs irodából-a Gencsapáti Önkormányzat pályázatának köszönhetően- már e-Magyarország Pont lett, ahol bárki hozzáférhet információkhoz díjtalanul a helyi könyvtárban. 

 

Gencsapáti-Perenye Polgárőr Egyesület

 Alapítva: 1996 Március 29   

 Polgárőreinkkel 20. éve állunk a lakótársaik közbiztonságának szolgálatában

Központi hívószámunk:

Csabai János 06-70-387-9137

E-mail: csabaijanos48@gmail.comjanoscsabai@t-online.hu

Kovács Ferenc 70-3749499

üzenetrögzítő: 94/505-388

Perenye

 Benkő Tibor 70-3342669

Közvetlen veszély esetén rendőrség: 107, (112)

honlapunk: www.gencsperenyepolgarorseg.hu

Script logo