• Hasznos információk
 • Kiemelt tartalom
 • Rendezvények összes rendezvény
  • Minden esztendőben, az Adventi időszakban rendezvénysorozattal kedveskedünk Gencsapáti lakóinak, látogatóinknak. Minden korosztály számára kínálunk tartalmas programot, kikapcsolódási lehetőséget intézményeink...

    

  • 2018. október 6-án, szombaton, szüreti felvonulást és mulatságot rendezünk, amelyre minden érdeklődőt, felvonulót szeretettel várunk! Kérem, előre jelezzék a közösségek szándékukat! 

    
  • A Gencsapáti Hagyományőrző Néptáncegyüttes és táncos közösségei, a Művelődési Ház és Könyvtár tisztelettel és szeretettel meghívja Önt és kedves családját „Mulatság a Farsang farkán” című rendezvényére. 

   Helyszín: Művelődési Ház és Könyvtár 
   (Gencsapáti, Szentegyház u. 5.) 
   Időpont: 2018. február 10. (szombat) 
   17 órai kezdettel 

  • 2018. szeptember 8-án a  Gencsapáti Sportpályán

   Helyi érték és közösség kulturális programsorozat Gencsapátiban. A tavalyihoz hasonlóan helyi értékeink bemutatására és egy közös együttlétre invitáljuk Önöket!

  • Hagyományos fogathajtó versenyünkre invitáljuk az érdeklődőket Jakab búcsú napján, amely idén már 12. alkalommal kerül megrendezésre

   Időpont: 2018. július 29. (vasárnap)

   Helyszín: Gencsapáti Sportpálya

    

  • „Ha pünkösd akkor Gencsapáti” Gencsapáti lakossága a pünkösdi ünnepkörben többszörösére növekszik. 2018-ban már 27. alkalommal kerül megrendezésre a Gencsapáti Pünkösdi Vigasságok összművészeti fesztivál, és annak keretén belül 22. alkalommal a Gencsi Söprű Regionális Néptánfesztivál

Sajtóközlemény- A Gencsapáti Idősek Klubja fejlesztése

Európai Uniós forrás segítségével az Idősek Klubjának fejlesztésére került sor Gencsapáti községben, a TOP-4.2.1-15-VS1-2016-00003 pályázat keretén belül. A Széchenyi 2020  Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése című pályázati kiírására benyújtott projekt 125,97 millió Forint támogatásban részesült.

Gencsapáti Község Önkormányzata által benyújtott projektjavaslat fő célja az Idősek Klubja épületének fejlesztése, hiszen az épület a falu főutcájának egyik meghatározó, karakteres létesítménye. Az épület a tájra jellemző építészeti sajátosságokat hordozza. A beruházás nemcsak a működési költségek csökkentéséhez (hőszigetelés, nyílászáró csere) járul hozzá, hanem biztosítja az épület állagának megóvását (vízszigetelés, tetőszerkezet cseréje, csapadékvíz elvezetés), továbbá a megújuló energia hasznosító technológia adaptálása egyrészt épületfenntartás optimalizálási szempontok szerint fontos, másrészről segít a tudatos gondolkodásmód, a környezetbarát szemlélet elterjesztésében, szemléletformálóként hat. 

A kedvezményezett neve: Gencsapáti Község Önkormányzata

A projekt címe: Gencsapáti Idősek Klubja fejlesztése

Megvalósítás helyszíne: 9721 Gencsapáti, Hunyadi út 225

A beruházás megvalósításának ideje: 2017. június 6.– 2018. szeptember 28.

Beruházás összköltsége: 125 969 099 Ft

Elnyert, szerződött támogatás összege: 125 969 099 Ft

Támogatás mértéke: 100%

 

Beruházás rövid bemutatása:

Az ingatlan beruházással az épület külseje átalakul, belső termeinek elrendezése változik, a funkciók egymás mellé helyezése segíti az optimális kihasználtság elérését, a lehető legkényelmesebb használat érdekében. Szintén szükséges az épület környezetének rendbe tétele – a megközelíthetőség biztosítása miatt. Energetikai korszerűsítés, akadálymentesítés, épületszerkezetek felújítása, helyiségkapcsolatok átalakítása, villamossági rendszerek felújítása egyaránt megvalósul.

A beruházás keretében beszerzésre kerül 1 db FORD TRANSIT CUSTOM Kombi Trend LWB 2,0 TDCi 130 LE M6 jármű, 2 db kerékpár is, valamint a szolgáltatási színvonal fejlesztése, a nappali ellátás feltételeinek javítása, az ellátottak szórakoztatása és az otthonérzet megteremtése érdekében egyéb eszközök beszerzésére is sor kerül. 

További információ kérhető:

Bodorkós Ferenc, polgármester

+36/30/495-3899

Script logo