• Hasznos információk
 • Kiemelt tartalom
 • Rendezvények összes rendezvény
  • Minden esztendőben, az Adventi időszakban rendezvénysorozattal kedveskedünk Gencsapáti lakóinak, látogatóinknak. Minden korosztály számára kínálunk tartalmas programot, kikapcsolódási lehetőséget intézményeink...

    

  • 2018. október 6-án, szombaton, szüreti felvonulást és mulatságot rendezünk, amelyre minden érdeklődőt, felvonulót szeretettel várunk! Kérem, előre jelezzék a közösségek szándékukat! 

    
  • A Gencsapáti Hagyományőrző Néptáncegyüttes és táncos közösségei, a Művelődési Ház és Könyvtár tisztelettel és szeretettel meghívja Önt és kedves családját „Mulatság a Farsang farkán” című rendezvényére. 

   Helyszín: Művelődési Ház és Könyvtár 
   (Gencsapáti, Szentegyház u. 5.) 
   Időpont: 2018. február 10. (szombat) 
   17 órai kezdettel 

  • 2018. szeptember 8-án a  Gencsapáti Sportpályán

   Helyi érték és közösség kulturális programsorozat Gencsapátiban. A tavalyihoz hasonlóan helyi értékeink bemutatására és egy közös együttlétre invitáljuk Önöket!

  • Hagyományos fogathajtó versenyünkre invitáljuk az érdeklődőket Jakab búcsú napján, amely idén már 12. alkalommal kerül megrendezésre

   Időpont: 2018. július 29. (vasárnap)

   Helyszín: Gencsapáti Sportpálya

    

A polgármesteri hivatal energetikai korszerűsítése

Projekt azonosító száma: TOP-3.2.1-16-VS1-2017-00010
Kedvezményezett neve: Gencsapáti Község Önkormányzata
A Projekt címe: Polgármesteri hivatal energetikai korszerűsítése Gencsapátiban
Szerződött támogatás összege: 19 100 000 Ft
A támogatás mértéke: 100%
Projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.06.30


A fejlesztés célja a Gencsapáti Polgármesteri Hivatal épületének energetikai felújítása.
Az 1940-es években épült, egyszintes, magastetős épület energetikai felújításon még nem esett át; állapota nem felel meg a mai energetikai elvárásoknak. Az épület falazatai, padlószerkezete, valamint födémszerkezete hőszigetelés nélkül épültek, a régi típusú, fa nyílászárók elavultak. Az épület fűtését jelenleg az épület déli oldalán lévő fűtetlen pinceszinten elhelyezett gázkazán látja el, mely állapota és kora miatt is mindenképpen cserére szorul. A használati melegvizet régebbi, de problémamentesen működő villanybojlerek állítják elő.
A tervezett energetikai felújítások:

   Külső falszerkezetek hőszigetelése: az épület külső határoló falai 14 cm grafitos EPS hőszigetelést, a lábazatok 10 cm XPS hőszigetelést kapnak.
   Födém hőszigetelése: födémszerkezet felülről 25 cm kőzetgyapot hőszigeteléssel, az épület egy részén alulról 15 cm kőzetgyapot hőszigeteléssel egészül ki.     
   Nyílászáró csere: A külső régi ajtókat és régi ablakokat korszerű, energia-hatékony fa szerkezetekre cserélik.   
   Gépészeti korszerűsítés: A felújítás során a régi gázkazánt korszerű, kondenzációs gázkazánra cserélik, valamint megtörténik a radiátorok cseréje is.
   8,1 kW teljesítményű napelemes rendszer kerül kiépítésre


Az épület akadálymentes megközelíthetősége, valamint az épületen belüli akadálymentes közlekedés biztosítottá válik

Script logo