• Hasznos információk
 • Kiemelt tartalom
 • Rendezvények összes rendezvény
  • Minden esztendőben, az Adventi időszakban rendezvénysorozattal kedveskedünk Gencsapáti lakóinak, látogatóinknak. Minden korosztály számára kínálunk tartalmas programot, kikapcsolódási lehetőséget intézményeink...

    

  • 2018. október 6-án, szombaton, szüreti felvonulást és mulatságot rendezünk, amelyre minden érdeklődőt, felvonulót szeretettel várunk! Kérem, előre jelezzék a közösségek szándékukat! 

    
  • A Gencsapáti Hagyományőrző Néptáncegyüttes és táncos közösségei, a Művelődési Ház és Könyvtár tisztelettel és szeretettel meghívja Önt és kedves családját „Mulatság a Farsang farkán” című rendezvényére. 

   Helyszín: Művelődési Ház és Könyvtár 
   (Gencsapáti, Szentegyház u. 5.) 
   Időpont: 2018. február 10. (szombat) 
   17 órai kezdettel 

  • 2018. szeptember 8-án a  Gencsapáti Sportpályán

   Helyi érték és közösség kulturális programsorozat Gencsapátiban. A tavalyihoz hasonlóan helyi értékeink bemutatására és egy közös együttlétre invitáljuk Önöket!

  • Hagyományos fogathajtó versenyünkre invitáljuk az érdeklődőket Jakab búcsú napján, amely idén már 12. alkalommal kerül megrendezésre

   Időpont: 2018. július 29. (vasárnap)

   Helyszín: Gencsapáti Sportpálya

    

  • „Ha pünkösd akkor Gencsapáti” Gencsapáti lakossága a pünkösdi ünnepkörben többszörösére növekszik. 2018-ban már 27. alkalommal kerül megrendezésre a Gencsapáti Pünkösdi Vigasságok összművészeti fesztivál, és annak keretén belül 22. alkalommal a Gencsi Söprű Regionális Néptánfesztivál

Apró manók kalandjai és adventi koszorúkészítés

A szerző másik két kötete vasi tájakon játszódik, s manós mesevilágba varázsolja a gyermekeket és szüleiket. A kötetek a Gencsapátiban működő Szülőföld Könyvkiadónál jelentek meg. Fűszálfésülő, Kéregfeszegető, Lepkepiktor és társai várják a gyerekeket, hogy végre előbújhassanak az odúkból és a fák kérgéből. A mesés - manós találkozás után még diavetítés is lesz, és új könyvek bemutatása a könyvtárban, ahol alig várják a szép könyvek, hogy a gencsi kis "manók" hazavigyék őket egy időre. Addig is nyitva a könyvtár keddtől szombatig 14:00 és 19:00 óra között, ahol sok-sok új és régi könyv várja a község kicsi, iskolás és felnőtt olvasóit.
A könyvbemutató után közös adventi koszorú készítés veszi kezdetét, amihez az alapanyagokat biztosítjuk. Az elkészített koszorúját mindenki hazaviheti.

Script logo