Bursa Hungarica 2019.

 

A pályázatok benyújtásának határideje: 2018. november 6.

A pályázatot papíralapon (nyomtatott formában):

Gencsapáti Polgármesteri Hivatalban kell benyújtani.

Ügyfélfogadási idő:

hétfő, szerda: 8.00 – 12.00 és 12.30-16.00

péntek: 8.00 – 12.00

A pályázat beadásához az EPER-Bursa rendszerben pályázói regisztráció szükséges. A pályázók a regisztrációt követően tölthetik fel pályázati adataikat a rendszerben.

(Elérése: https://bursa.emet.hu/paly/palybelep.aspx).

Azok a pályázók, akik a korábbi pályázati évben regisztráltak a rendszerben, már nem regisztrálhatnak újra, ők a meglévő felhasználónév és jelszó birtokában léphetnek be az EPER-Bursa rendszerbe. Amennyiben jelszavukat elfelejtették, az Elfelejtett jelszó funkcióval kérhetnek új jelszót. A személyes és pályázati adatok feltöltését követően a pályázati űrlapot kinyomtatva és aláírva az önkormányzatnál kell benyújtani. A pályázat csak a pályázati kiírásban meghatározott csatolandó mellékletekkel együttesen érvényes. A pályázati kiírásban meghatározott valamely melléklet hiányában a pályázat formai hibásnak minősül. A benyújtott pályázatok befogadását az önkormányzat az EPER-Bursa rendszerben igazolja. A nem befogadott pályázatok a bírálatban nem vesznek részt.

Az ösztöndíj időtartama:

"A" típusú pályázat: 10 hónap, azaz két egymást követő tanulmányi félév: a 2018/2019. tanév második (tavaszi), illetve a 2019/2020. tanév első (őszi) féléve

"B" típusú pályázat: 3x10 hónap, azaz hat egymást követő tanulmányi félév: a 2019/2020. tanév, a 2020/2021. tanév és a 2021/2022. tanév.

 A pályázók köre:

„A” típusú ösztöndíj

Az „A” típusú ösztöndíjpályázatra azok a települési önkormányzat területén állandó lakóhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű felsőoktatási hallgatók jelentkezhetnek, akik felsőoktatási intézményben (felsőoktatási hallgatói jogviszony keretében) teljes idejű (nappali munkarend), alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben, mesterfokozatot és szakképzettséget eredményező mesterképzésben, osztatlan képzésben vagy felsőfokú, illetve felsőoktatási szakképzésben folytatják tanulmányaikat.

Az ösztöndíjra pályázhatnak a 2018. szeptemberében felsőoktatási tanulmányaik utolsó évét megkezdő hallgatók is. Amennyiben az ösztöndíjas hallgatói jogviszonya 2019. őszén már nem áll fenn, úgy a 2019/2020. tanév első félévére eső ösztöndíj már nem kerül folyósításra.

Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be azok a hallgatók is, akiknek a hallgatói jogviszonya a felsőoktatási intézményben a pályázás időpontjában szünetel. Az ösztöndíj folyósításának feltétele, hogy a 2018/2019. tanév második félévére a beiratkozott hallgató aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezzen.

„B” típusú ösztöndíj

B" típusú ösztöndíjpályázatra  azok a települési önkormányzat területén állandó lakóhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű fiatalok jelentkezhetnek, akik:

  1. a) a 2018/2019. tanévben utolsó éves, érettségi előtt álló középiskolások;

vagy

  1. b) felsőfokú diplomával nem rendelkező, felsőoktatási intézménybe még felvételt nem nyert érettségizettek;

 és a 2019/2020. tanévtől kezdődően felsőoktatási intézmény keretében teljes idejű (nappali munkarend) alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben, osztatlan képzésben vagy felsőoktatási szakképzésben kívánnak részt venni.

 A pályázók közül csak azok részesülhetnek ösztöndíjban, akik a 2019. évi felvételi eljárásban először nyernek felvételt felsőoktatási intézménybe, és tanulmányaikat a 2019/2020. tanévben ténylegesen megkezdik.

Bursa Hungarica Ösztöndíjban az 51/2007. (III. 26.) Kormányrendelet 18. § (2) bekezdése alapján kizárólag a településen állandó lakóhellyel rendelkezők részesülhetnek.

 

Részletes leírások, valamint a kitöltendő jövedelem,- illetve egyedülállóságról szóló nyilatkozat a mellékletekben találhatók.

Script logo