Emlékeztünk

 • Ünnepi műsor

  Ünnepi műsor

Vas Megye Önkormányzata Szolgálatáért Kulturális Tagozata elismerésben részesült Vincze Alfonzné gencsapáti Tojásfestő-karcoló Népi Iparművész, aki március 13-án, a Megyeháza dísztermében, a megyei megemlékezésen vette át az elismerést Majthényi László Vas Megyei Közgyűlés elnökétől, külön köszöntötte Varga Albin a Gencsapáti Értéktár Bizottság elnöke.

Dr. Kiss Mária nyugalmazott levéltár igazgató, valamint Mészáros László „Doki”, a Gencsapátiért végzett kiemelkedő munkájáért kitüntetést vehetett át Bodorkós Ferenc polgármester és Geröly Tibor alpolgármestertől.

A Gencsapáti ifjú tehetsége kitüntetést ezúttal a Németh Lili az Apponyi Albert Általános Iskola tanulója kapta meg. Az önkormányzat polgármesteri elismerő oklevelet adott át Varga Attiláné és Horváth Mihály gencsapáti lakosoknak önzetlen segítő tevékenységükért. 

Gróf Apponyi Albert-emlékplakettben részesült Borhi Szilárd és Viszked Péter, ők az intézmény megújulásához nyújtott munkájukért és támogatásukért kapták az elismerést Gerencsér Beáta iskolaigazgatótól.

A díjátadást követően Bodorkós Ferenc polgármester virágcsokorral és édességgel köszönte meg az iskola pedagógusainak- Tóthné Siska Marianna, Kántor Zoltánné, Dúlfalvy Diána, Geosits Andea és a diákok munkáját, akik valóban emlékezetes esetét varázsoltak a ünneplő közösségnek.

Az ünnep Németh Tamás tárogató muzsikájára és Tanai Erzsébet énekével fáklyás felvonulással és koszorúzással zárult, ahol Dr. Kondora Bálint a Vas Megyei Közgyűlés nevében, Gencsapáti Község Önkormányzata, a település intézményei és civil szervezetei helyezték el koszorúikat a Hősi emlékműnél.

A kitüntetettek laudációit olvashatják és még több fotót láthatnak a mellékletben.

 • Dr. Kiss Mári nevében Jáger Imre vette át a kitüntetést

  Dr. Kiss Mári nevében Jáger Imre vette át a kitüntetést

 • Mészáros László "Doki"

  Mészáros László "Doki"

 • Németh Lili gencsapáti Ifjú tehetsége

  Németh Lili gencsapáti Ifjú tehetsége

 • Varga Attiláné és Horváth Mihály

  Varga Attiláné és Horváth Mihály

 • Vincze Alfonzné Vas Megye Önkormányzata Szolgálatért kulturális tagozat kitüntetett

  Vincze Alfonzné Vas Megye Önkormányzata Szolgálatért kulturális tagozat kitüntetett

Script logo