Érték és Közösség Gencsapáti Falunap 2019

„Gencsapáti Ízei” címmel idén is megrendeztük hagyományos főzőversenyünket a falunap keretein belül. Idén a családokból, baráti társaságokból, civil szervezetekből 13 csapat verbuválódott. Itt voltak az Abért Metál Ószeg, az Apáti Kertészek, a Csipet-csapat, a Káposztalepkék, a Kiss Kertészek,a Marhajók, A Páti Fakanalak, a Tupper Séfek, az Ady utca krémjei, a Fakanál forgató húsgombócok, a Sördögök, a Félnótások, a Totyogó menyecskék.  Nagyon finom étkeket kóstolhatott a zsűri, akiknek ezúton is köszönjük, hogy megtisztelték a rendezvényünket. Virág János Lukácsháza polgármestere, Nagy Csaba ( „örökös bíró”), Babócsiné Márti és Gombos Bálint atya értékelték a csapatok munkáját. A döntés, helyezések kiosztása bizony nehéz volt, mert minden csapat nagyon ízletes ételt készített. A harmadik helyen a Totyogó menyecskék csapata, a második helyen az  A-Páti Fakanalak csapata végzett.  A győztes az Abért Metál Ószeg csapata brassói aprópecsenyéjével nyűgözte le a zsűrit. Minden résztvevőnek szívből gratulálunk, várunk vissza mindenkit a jövő évi főzőversenyre is.

A Egészségsátorban a Szombathely és Járása Egészségfejlesztési Iroda, a Gencsapáti Szociális Szolgáltató Központ és a Védőnői szolgálat közreműködésével vérnyomás és cukormérés zajlott, egészséges ételkóstolók és tanácsadás várta az oda látogatókat. Csúszda, ugráló vár, kézműves foglalkozások, körhinta és póni lovaglás is várta a kicsiket.

Idén először, hagyományteremtő jelleggel a gencsapáti Borbarát Hölgyek szervezésében „Borterasz” várta az érdeklődőket. Ezúton is köszönjük a helyi termelők borfelajánlásait:  Bodorkós Gábor, Bodorkós Miklós, Bolfán Imre, Gáspár Gellért és Gáspár József, Gergácz István, Hosszú Gergő és Hosszú Milán, Jáger Imre, Jáger József, Kovács Zoltán, Mucza Béla, Stukics Péter és Németh Tamás, Szakács László, Tömő Szabolcs (7ed 7 pince)

Délután 15 órától indult a színpadi program a Gyöngyös-kert Óvoda nagycsoportosainak előadásával, majd köszöntőt mondott Bodorkós Ferenc Gencsapáti polgármestere. A köszöntő után Geröly Tibor alpolgármester úrral közösen csapra verték az önkormányzat által felajánlott két sörös hordót, majd kínálták is az egybegyűlteknek, a finom pörkölt és debreceni mellé… Az Apponyi Albert Általános iskolások színvonalas műsorában a táncos és énekes produkciók váltották egymást a színpadon, nagy tapsot kaptak a közönségtől. A Vasi Népdalstúdió Csicsergő csoportja vasi népdalokat énekelt, a Boróka csoporttól rábaközi népdalcsokrot hallhatott a közönség. A Kumánovich testvérek Horvátzsidányból horvát népdalokat adtak elő. Az énekesek után a Boglya Népzenei Együttes muzsikájára a helyi táncos közösségek a Kiskópic, Kópic,és a Gencsapáti Hagyományőrző Néptáncegyüttes műsorát (benne: szlavóniai, mezőföldi, felcsíki táncokat) láthatott a nagyérdemű. Batyi Árpád és Horváth Tamás „csuta” magyar cigánymuzsikával kedveskedtek a közönségnek. Nagy érdeklődés követte Mészáros Tibor (többszörös világbajnok, világcsúcstartó) és gencsi tanítványa Tóth Árpád erőemelők bemutatóját. Még a közönség is kipróbálhatta magát, a legerősebb jutalma egy láda sör volt.  A színpadi műsort a Savaria Breakers csapat folytatta, akik igazán látványos show elemekkel tarkított breaktánc előadást mutattak be.  Aztán kicsit lágyabb hangulatban következett Kiss Aletta hastánc világbajnok, aki műsorával elvarázsolta a közönséget.  Egy igazi kuriózumként lépett színpadra Merics Nikolett és Joachim Serrano. Ők egy időutazásra invitálták a közönséget, Párizsba a sanzonok szülővárosába. Majd már hazajáró előadóként a Big Mouse Band operett zenéjére már táncra is perdült a sátor népe. A nap az Unikum együttes báljával ért véget. A borús, esős idő nem szegte kedvét Gencsapáti lakosainak, szép számmal látogattak ki rendezvényünkre! A szervezők nevében köszönjük Gencsapáti Község Önkormányzatának, a műszaki csoportnak, a Gencsapáti Borbarát Hölgyeknek, Kiss Kertészetnek, a „borterasz” felajánlóinak: Bodorkós Gábor, Bodorkós Miklós, Bolfán Imre, Gáspár Gellért és Gáspár József, Gergácz István, Hosszú Gergő és Hosszú Milán, Jáger Imre, Jáger József, Kovács Zoltán, Mucza Béla, Stukics Péter és Németh Tamás, Szakács László, Tömő Szabolcs (7ed 7 pince), minden segítőnek, közösségnek, fellépőnek, nevezőnek és támogatónak a segítséget, részvételt! JÖVŐRE VELETEK UGYANITT!

Script logo