• Hasznos információk
 • Kiemelt tartalom
 • Rendezvények összes rendezvény
  • Minden esztendőben, az Adventi időszakban rendezvénysorozattal kedveskedünk Gencsapáti lakóinak, látogatóinknak. Minden korosztály számára kínálunk tartalmas programot, kikapcsolódási lehetőséget intézményeink...

    

  • 2018. október 6-án, szombaton, szüreti felvonulást és mulatságot rendezünk, amelyre minden érdeklődőt, felvonulót szeretettel várunk! Kérem, előre jelezzék a közösségek szándékukat! 

    
  • A Gencsapáti Hagyományőrző Néptáncegyüttes és táncos közösségei, a Művelődési Ház és Könyvtár tisztelettel és szeretettel meghívja Önt és kedves családját „Mulatság a Farsang farkán” című rendezvényére. 

   Helyszín: Művelődési Ház és Könyvtár 
   (Gencsapáti, Szentegyház u. 5.) 
   Időpont: 2018. február 10. (szombat) 
   17 órai kezdettel 

  • 2018. szeptember 8-án a  Gencsapáti Sportpályán

   Helyi érték és közösség kulturális programsorozat Gencsapátiban. A tavalyihoz hasonlóan helyi értékeink bemutatására és egy közös együttlétre invitáljuk Önöket!

  • Hagyományos fogathajtó versenyünkre invitáljuk az érdeklődőket Jakab búcsú napján, amely idén már 12. alkalommal kerül megrendezésre

   Időpont: 2018. július 29. (vasárnap)

   Helyszín: Gencsapáti Sportpálya

    

  • „Ha pünkösd akkor Gencsapáti” Gencsapáti lakossága a pünkösdi ünnepkörben többszörösére növekszik. 2018-ban már 27. alkalommal kerül megrendezésre a Gencsapáti Pünkösdi Vigasságok összművészeti fesztivál, és annak keretén belül 22. alkalommal a Gencsi Söprű Regionális Néptánfesztivál

Gencsapáti Borverseny 2019. március 30-án

A borverseny három kategóriában kerül megrendezésre: fehér, vörös és rozé bor kategória

Nevezni lehet:

2018 évi újborral, amelynek termőhelye Gencsapáti - Gyöngyösfalu - Lukácsháza - Perenye és Kőszeghegyalja Saját termelésű, oltványszőlőből készült, és amelyből fajtánként legalább 50 l készlettel rendelkezik a nevező.

Egy gazda több borral is nevezhet. A nevezett borokból a verseny szakszerű lebonyolítása érdekében fajtánként 2-2 0,75 literes mintát kell leadni jelöletlen zöld színű üvegben parafa dugóval lezárva.

A borversenyre nevezési díj nincs. 

Díjazás:

A szakmai eredmények alapján fehér és vörösbor kategóriában az 1-3. helyezettek oklevél és serlegdíjazásban részesülnek, a többi résztvevő minősítési oklevelet kap. A gazda és a női zsűri 1. helyezett borai, valamint a verseny legjobb rosé bora külön serlegdíjazásban részesülnek.

Tisztelettel felkérjük a térség boros gazdáit, tiszteljék meg nevezésükkel, részvételükkel rendezvényünket.

A borverseny tervezett programja:

 8.45   Gyülekező

 9.00   Ünnepélyes megnyitó – a zsűri köszöntése, bemutatása

 9.15   Borbírálat

           Külön fehér boros és külön vörös boros zsűri.

           Szünet

           Bírálat

           Visszakóstolás

12.30   Kulturális műsor

13.00 Ebéd

14.00  Az ezerarcú, ezer ízű Zala egy borász szemével, a Dóka Éva Pincészet (Zalaszentgrót) bemutatkozása       

 15.00 Ünnepélyes eredményközlés – a gazdákkal, borbarátokkal

16.00 Igény szerint a gencsapáti szőlőhegyen hegybejárás

Script logo