• Hasznos információk
 • Kiemelt tartalom
 • Rendezvények összes rendezvény
  • Minden esztendőben, az Adventi időszakban rendezvénysorozattal kedveskedünk Gencsapáti lakóinak, látogatóinknak. Minden korosztály számára kínálunk tartalmas programot, kikapcsolódási lehetőséget intézményeink...

    

  • 2018. október 6-án, szombaton, szüreti felvonulást és mulatságot rendezünk, amelyre minden érdeklődőt, felvonulót szeretettel várunk! Kérem, előre jelezzék a közösségek szándékukat! 

    
  • A Gencsapáti Hagyományőrző Néptáncegyüttes és táncos közösségei, a Művelődési Ház és Könyvtár tisztelettel és szeretettel meghívja Önt és kedves családját „Mulatság a Farsang farkán” című rendezvényére. 

   Helyszín: Művelődési Ház és Könyvtár 
   (Gencsapáti, Szentegyház u. 5.) 
   Időpont: 2018. február 10. (szombat) 
   17 órai kezdettel 

  • 2018. szeptember 8-án a  Gencsapáti Sportpályán

   Helyi érték és közösség kulturális programsorozat Gencsapátiban. A tavalyihoz hasonlóan helyi értékeink bemutatására és egy közös együttlétre invitáljuk Önöket!

  • Hagyományos fogathajtó versenyünkre invitáljuk az érdeklődőket Jakab búcsú napján, amely idén már 12. alkalommal kerül megrendezésre

   Időpont: 2018. július 29. (vasárnap)

   Helyszín: Gencsapáti Sportpálya

    

  • „Ha pünkösd akkor Gencsapáti” Gencsapáti lakossága a pünkösdi ünnepkörben többszörösére növekszik. 2018-ban már 27. alkalommal kerül megrendezésre a Gencsapáti Pünkösdi Vigasságok összművészeti fesztivál, és annak keretén belül 22. alkalommal a Gencsi Söprű Regionális Néptánfesztivál

Gencsapáti Borverseny 2019.

Március 30-án, szombaton került megrendezésre térségünk hagyományos borversenye

82 borral neveztek a gazdák a 2019. évi Gencsapáti borversenyre (36 fehér, 6 rosé, 40 vörösbor)

A szakmai, gazda és a női bírálók értékelése alapján a következő eredmények születtek.

Fehér borok: A szakmai zsűri bírálata alapján (4 arany, 15 ezüst, 12 bronz, 4 oklevél minősítést értek el a versenyzők) a fehérboroknál az első helyezett Rácz Ferenc olaszrizling bora, 2. Varga József Zöldveltelini, 3. Gáspár Gellért Fehér Cuvée bora lett.

Vörös borok: A szakmai zsűri bírálata alapján (2 arany, 21 ezüst, 13 bronz, 4 oklevél minősítést adott ki) a vörösboroknál első helyen Mucza Béla Zweigelt, 2. Mucza Béla Cabernet Sagvignon, 3. Puhr Károly Kékfrankos-Zweigelt cuvée bora lett.

Rosé borok: A szakmai bírálók (4 ezüst, 2 bronzminősítést adott ki a szakmai zsűri) Mucza Béla Zweigelt rosé borát értékelték a legjobbra.

A gazda zsűri fehérboroknál Bolfán Imre Chardonnay, a vörösboroknál Mucza Béla Cabernet Sagvignon borát, a rosé boroknál Jáger József Kékfrankos rosé borát értékelte a legjobbra.

A borbarát Hölgyekből álló női bírálók a fehérboroknál Gergácz István Rozália, vörösboroknál Mucza Béla Cabernet Sagvignon, a rosé boroknál Balogh László Kékfrankos-Burgundi rosé  borát értékelte a legjobbra.

Gratulálunk a gazdáknak az elért minősítéshez, találkozunk Lukácsházán 2020-ban!

A részletes eredményeket a mellékletben megtekinthetik az érdeklődők. 

Script logo