Gencsapáti Pünkösdi Fesztivál 2019. 06.07-10.

Gencsapáti Pünkösdi Fesztivál- Zenéről, szórakozásról és hagyományőrzésről szólt Gencsen a pünkösdi hétvége

Négy napon át szólt a zene a vasi településen: ezrek látogattak ki a Pünkösdi Fesztivál programjaira. (Nemes Judit vaol.hu-n megjelent írása alapján Fotó: Unger Tamás, Horváth Balázs és Szendi Péter)

Az elmúlt esztendők legszerencsésebbje volt az idei Pünkösdi Fesztivál Gencsapátiban: egyetlen esőfelhő nem érkezett a környékre sem, esernyő helyett a hűsítőket tartották kezükben a látogatók. Pénteken indult a programfolyam, zúzós rockkal indítottak: egy helyi zenekar, a Smoking Frog alapozta meg a hangulatot. Napnyugtára megtelt a nagyszínpad előtti tér: a nyitónap egyik legjobban várt fellépője, Majka koncertjére „telt ház” lett, ezernél többen tomboltak a rapper látványos show-ján.

Szombaton humorral indítot­ták a délutánt, a stand up comedy ismert hazai előadói: Orosz György és Lórán Barnabás „Trabarna” szórakoztatták interaktív műsorukkal a látogatókat. Közönségkedvencek sora követte egymást a színpadokon: a Bagossy Brothers Company, az Ocho Macho, a Road, a Kowalsky Meg a Vega, a Thommx, Erős vs Spigiboy, a Dance4Ever, Peat Jr. & Fernando ft. Sheela, a Happy Gang és Náksi lépett színpadra, mellettük külföldi sztárvendégek, Alice DJ és a Brooklyn Bounce adták a hangulatot szombat éjjel.

Vasárnap délután:  A hagyományok ápolásáról idén sem feledkeztek meg: a XXIII. Gencsi Söprű Néptáncfesztiválra fellépők érkeztek- a vas megyei együttesek mellett- Sopronból, Vitnyédről, Szilből, Szanyból valamint Horvátországból is.  (külön beszámolunk a fesztiválról).

 Majd a Tankcsapda is a húrok közé csapott, és Rúzsa Magdi is énekelt a vasi közönségnek fergeteges hangulatú koncertek voltak! A késő este a dj-ké volt: Bárány Attila, Yamina, Katapult DJ, DJ Szecsei és DJ Radnai állt a keverőpult mögé.

 

Köszönjük minden támogatónak, Ágh Péter országgyűlési képviselőnek- a fesztivál fővédnökének, Gencsapáti minden lakójának a megértést és a türelmet, a közel 1500 gencsi fesztivál látogatónak külön, hogy ismét együtt lehettünk a régió egyik meghatározó zenei fesztiválján…

Mindent összevetve, ahogy a zenekarok többsége búcsúzott tőlünk: Köszönjük Gencsapáti! Jövőre veletek ugyanitt!

Script logo