Hírek

 

 

 

 • GYSEV - Győr–Sopron–Ebenfurti Vasút Zrt. tájékoztatója gyomirtásról

   

  Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Vasút Zrt. üzemi területeinek és vágányhálózatának vegyszeres gyomirtására kerül sor, 2020. március 16 - július 31. közötti időszakban.

  A gyomirtás kizárólag csak vasúti területeket érint!

 • Elmarad az ünnepi megemlékezés

  Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy elmarad a Gencsapátiban március 13-ra tervezett ünnepi megemlékezésünk.  A döntést a koronavírus-járvány nyomán keletkező egészségügyi kockázatokat, valamint a hatóságok ajánlásait mérlegelve hoztuk meg, és kérjük minden érintett megértését.

  Bodorkós Ferenc polgármester

  Tájékoztató oldal a koronavírusról: https://koronavirus.gov.hu/ A magyar kormány operatív törzset hozott létre az új koronavírus elleni küzdelem érdekében. Ezen a honlapon hiteles és naprakész információkat talál a hatósági intézkedésekről, a megelőzéshez szükséges lépésekről és teendőkről a panaszok esetén. Tegyünk mindannyian az egészségünkért!

  Rendkívüli jogrendet, veszélyhelyzetet hirdetett a kormány az ország teljes területére a koronavírus-járvány miatt.

  A konkrét intézkedésekről itt tájékozódhatnak:

   

 • Értesítés kéményseprő-ipari közszolgáltatásról

  A 21/2016.(VI.9.) BM sz. rendelet  4. §-a (1) bek. valamint a 10.§. (8) bekezdése alapján tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a kéményseprő-ipari szolgáltatási feladatokat Gencsapáti településen 2020. MÁRCIUS   hónapban megkezdi a Vas Megyei Kéményseprő és Tüzeléstechnikai Kft.

 • Meghívó megemlékezésre

  Meghívó megemlékezésre

  Gencsapáti Község Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és Barátait az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc tiszteletére megrendezésre kerülő ünnepi megemlékezésére.

  Időpont: 2020. március 13-án, pénteken, 17 órai kezdettel
  Helyszín: Apponyi Albert Általános Iskola

  Közreműködnek: Apponyi Albert Általános Iskola tanulói, Gencsapáti művészeti csoportjai

  Ünnepi beszédet mond: Dr. Kondora Bálint a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke

  A megemlékezés keretében kerül sor a „Gencsapátiért végzett kiemelkedő munkáért” és a „Gencsapáti Ifjú Tehetsége” ” elismerések átadására.

  A megemlékezést követően fáklyás felvonulást és koszorúzást tartunk a Hősi Emlékműnél. Kérjük a szervezeteket, jelezzék szándékukat a Művelődési Ház és Könyvtárban, vagy a 30/560-5099 telefonon.

 • Meghívó közmeghallgatásra

  Gencsapáti Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2020. február 13-án (csütörtökön) 18:00 órakor a Művelődési Ház és Könyvtárban (Gencsapáti, Szentegyház út 5.) általános közmeghallgatást tart.

 • Központi Statisztikai Hivatal tájékoztatója lakossági adatgyűjtésről

  Tájékoztatom, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Gencsapáti településen a hivatal elnöke által 2020-ra engedélyezett, önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre, a korábbi évek gyakorlata szerint.
  A felvételek Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) szerinti nyilvántartási számai és megnevezései a következők:
  1539 Munkaerő-felmérés és kiegészítő felvételei
  Az összeírási munkát a Központi Statisztikai Hivatal megbízásából a Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. (Statek Kft.) fényképes igazolvánnyal ellátott kérdezői végzik. A válaszadásra kijelölt háztartások kiválasztása a KSH népszámlálási adatállományának aktualizált változatából véletlenszerű mintavétellel történik az ország különböző településein. Az adatfelvételekből származó eredmények nélkülözhetetlenek a társadalom jellemzőinek feltérképezésében.
  A kapott adatokat a Központi Statisztikai Hivatal a hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény, valamint az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelet (általános adatvédelmi rendelet, GDPR) előírásának megfelelően bizalmasan kezeli, azokat más szervek, személyek részére nem szolgáltatja ki. Az eredményeket név és egyedi adatok nélkül, összesített statisztikai táblázatokban közöljük.
  A lakosság és az önkormányzat részére munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8:00 és 16:30 óra között, pénteken 8:00 és 14:00 óra között a +36 80 200-766-os telefonszámon, illetve a lakinfo@ksh.hu email címen adunk további felvilágosítást. Az adatgyűjtés módszertanával és a kutatási eredményekkel kapcsolatosan a www.ksh.hu internetes oldalon található Adatszolgáltatóknak/Adatszolgáltatás teljesítése/Elektronikus lakossági adatgyűjtések menüpont nyújt tájékoztatást.
  Köszönöm együttműködését, támogatását, amellyel hozzájárul a felmérés sikeres végrehajtásához!

 • Tájékoztatás jogszabályváltozásról szabadtéri égetéssel kapcsolatban

  Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 54/2014. (XII. 5.) BM rendelet (OTSZ) 2020. január 22-i hatállyal módosul, mely többek között érinti a külterületi szabadtéri égetésre vonatkozó előírásokat is. A módosításnak megfelelően 2020. január 22-től az égetést az ingatlan tulajdonosának, használójának már nem engedélyeztetni kell előzetesen, hanem ha az égetést egyéb jogszabály lehetővé teszi, az égetés megkezdése előtt 5 nappal írásban be kell jelenteni az illetékes hivatásos katasztrófavédelmi szerv területi szervéhez, vagyis a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz, megjelölve benne az égetés végzésének időpontját, terjedelmét, földrajzi koordinátákkal vagy helyrajzi számmal megadott helyét.

 • Civil szervezetek támogatására pályázati kiírás

  PÁLYÁZAT Gencsapáti székhelyű civil szervezetek 2020. évi támogatására

  Beadási határidő: 2020. február 12. (szerda) 16.00 óra

 • Meghívó lakossági fórumra

  Gencsapáti község Helyi Építési Szabályzatának jogharmonizációs módosítása

 • 2020. I. félévi hulladékgyűjtési naptár

  A naptár a www.stkh.hu honlapon az alábbi elérhetőségen is elérhető: "Szolgáltatásaink"; "HULLADÉKNAPTÁR 2020".

   

 • Karácsonyi rajzpályázat

  Karácsonyi rajzversenyt hirdetünk óvodás és általános iskolás korú gyermekeknek. 

 • Karácsonyi jelképkészítő verseny

  Az elmúlt évek nagy sikerén felbuzdulva idén – a Nemzetközi Betlehemes Találkozó kísérő rendezvényeként karácsonyi figurakészítő versenyt hirdetünk óvodai, általános iskolai csoportok, családok, baráti társaságok, munkahelyi közösségek részére.

   

 • XVI. Gencsapáti Nemzetközi Betlehemes Találkozó

  XVI. Gencsapáti Nemzetközi Betlehemes Találkozó

  1. december 14. szombat 17,00 órai kezdettel

  Helyszín: Gencsapáti templom

   

 • Karácsonyi koncert

  Az Apponyi Albert Általános Iskola karácsonyi koncertje

 • Karácsonyi kézműves kiállítás és vásár a könyvtárban

  Karácsonyi kézműves kiállítás és vásár a könyvtárban

Script logo