Hírek

 

 

 

 • Szentmisék élőben a Gencsapáti Plébániatemplomból

  Kedves Hívek!

   A járványveszély miatt kialakult rendkívüli helyzetben, Egyházmegyénkben a Gencsapáti Plébánia a legelsők között kezdte meg az online, élő szentmise közvetítéseket Plébániatemplomunkból, március 21-én, szombaton délután. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia körlevelében arra buzdítja a híveket, hogy otthonaikban az online, vagy a televíziós szentmise közvetítések által kapcsolódjanak bele az imádságokba és így szenteljék meg az Úr napját!

  A Gencsapáti Plébániatemplomból továbbra is vasárnaponként reggel 8 órától közvetítünk élőben szentmisét. Ez alól kivétel a Húsvétvasárnap, mert akkor fél 10-től lesz majd a közvetítés. A szentmisék élőben követhetők, majd ezt követően is elérhetők és bármikor megtekinthetők a következő felületeken: facebook.com/Bálint Gombos, továbbá: facebook.com/Gencsapáti ( Településünk facebook oldala).

  Ezeken az oldalakon a Szent Három Nap liturgiáit is élőben közvetítjük az alábbi időpontokban:

  Április 9. Nagycsütörtök:  18.00: Az utolsó vacsora emlékezetének szentmiséje

   Április 10. Nagypéntek:    15.00: Liturgia Urunk szenvedésének és kereszthalálának emlékére

   Április 11. Nagyszombat: 19.00: Húsvétesti (vigília) szentmise és a húsvéti ételek megáldása

   Április 12. Húsvétvasárnap: kivételesen 9.30-tól(!): Húsvéti ünnepi szentmise közvetítése

  További tartalmas nagyböjti készülődést és áldott, békés, örömteli Húsvétot kívánok mindenkinek!                                                                                              

  Tisztelettel:                                           

  Gombos Bálint plébános

 • Tájékoztató hulladékszállítás

  Tisztelt Lakosság!

  Az STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. végzi az Önök településen a hulladékszállítást.

  A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy társaságunk továbbra is ellátja elsődleges közszolgáltatási feladatát a kommunális hulladékgyűjtést.

  A kihirdetett egészségügyi vészhelyzetre való tekintettel kidolgoztuk pandémiás tervünket, és minden erőforrásunkat az alapvető hulladékszállítási kötelezettségeink ellátására csoportosítunk.

  A hulladékszállítási tevékenységet a megszokott rend szerint, a hulladéknaptárban feltüntetett napokon végezzük. Járataink időpontja azonban a körülményektől függően folyamatosan változhat. Az utólagos kellemetlenségek elkerülése érdekében most kiemelten kérjük az ide vonatkozó szabályzatunk betartását, miszerint:  

  A kukákat mindig a gyűjtési napon, reggel 5 óra előtt kell az utcára kihelyezni!

  Működésünkkel kapcsolatos információkat a honlapunkon folyamatosan frissítjük. Ügyfélszolgálatunk telefonon és e-mailen továbbra is elérhető.

  Együttműködésüket köszönjük!

  Sopron, 2020. március 30.                                          Üdvözlettel: STKH Nonprofit Kft.

  9400 Sopron, Harkai domb 0466/31. hrsz., postacím: 9401 Sopron, Pf. 101 

  telefon: 99/505-790, fax: 99/505-799, e-mail: stkh@stkh.hu, honlap: www.stkh.hu

 • VASIVÍZ Zrt. tájékoztatója a vízmérők leolvasásáról

  2020. április 1-jétől a vízmérő leolvasásokat és a vízmérőcseréket határozatlan időre beszüntetik.

 • Tájékoztatás

  A világjárványra és a közegészségügyi szabályokra való tekintettel a vészhelyzet ideje alatt a Gencsapáti Szentkút forráskútja nem használható. Köszönjük megértésüket! Vigyázzunk egymásra!

 • Menetrendi változások a MÁV-START Zrt. tájékoztatója

  A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint 2020. március 30-tól a COVID 19 koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetre való tekintettel a belföldi  és nemzetközi vonatok közlekedésében vasútvonalanként a mellékelt változások léptek érvénybe.

 • TÁJÉKOZTATÓ az intézményi gyermekétkeztetés biztosításáról

 • A GENCSAPÁTI PLÉBÁNIA TÁJÉKOZTATÓJA a járványveszély idejére

  Kedves Hívek!

   Tájékoztatom Önöket, hogy a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Budapesten, 2020. március 17-én kelt rendelkezésének értelmében: (részletekért kattintson a képre, vagy a mellékletre)

 • Tájékoztatás fogorvosi alapellátás változásáról

 • Lakossági tájékoztató koronavírus járvánnyal kapcsolatban

 • GYSEV - Győr–Sopron–Ebenfurti Vasút Zrt. tájékoztatója gyomirtásról

   

  Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Vasút Zrt. üzemi területeinek és vágányhálózatának vegyszeres gyomirtására kerül sor, 2020. március 16 - július 31. közötti időszakban.

  A gyomirtás kizárólag csak vasúti területeket érint!

 • Elmarad az ünnepi megemlékezés

  Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy elmarad a Gencsapátiban március 13-ra tervezett ünnepi megemlékezésünk.  A döntést a koronavírus-járvány nyomán keletkező egészségügyi kockázatokat, valamint a hatóságok ajánlásait mérlegelve hoztuk meg, és kérjük minden érintett megértését.

  Bodorkós Ferenc polgármester

  Tájékoztató oldal a koronavírusról: https://koronavirus.gov.hu/ A magyar kormány operatív törzset hozott létre az új koronavírus elleni küzdelem érdekében. Ezen a honlapon hiteles és naprakész információkat talál a hatósági intézkedésekről, a megelőzéshez szükséges lépésekről és teendőkről a panaszok esetén. Tegyünk mindannyian az egészségünkért!

  Rendkívüli jogrendet, veszélyhelyzetet hirdetett a kormány az ország teljes területére a koronavírus-járvány miatt.

  A konkrét intézkedésekről itt tájékozódhatnak:

   

 • Értesítés kéményseprő-ipari közszolgáltatásról

  A 21/2016.(VI.9.) BM sz. rendelet  4. §-a (1) bek. valamint a 10.§. (8) bekezdése alapján tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a kéményseprő-ipari szolgáltatási feladatokat Gencsapáti településen 2020. MÁRCIUS   hónapban megkezdi a Vas Megyei Kéményseprő és Tüzeléstechnikai Kft.

 • Meghívó megemlékezésre

  Meghívó megemlékezésre

  Gencsapáti Község Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és Barátait az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc tiszteletére megrendezésre kerülő ünnepi megemlékezésére.

  Időpont: 2020. március 13-án, pénteken, 17 órai kezdettel
  Helyszín: Apponyi Albert Általános Iskola

  Közreműködnek: Apponyi Albert Általános Iskola tanulói, Gencsapáti művészeti csoportjai

  Ünnepi beszédet mond: Dr. Kondora Bálint a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke

  A megemlékezés keretében kerül sor a „Gencsapátiért végzett kiemelkedő munkáért” és a „Gencsapáti Ifjú Tehetsége” ” elismerések átadására.

  A megemlékezést követően fáklyás felvonulást és koszorúzást tartunk a Hősi Emlékműnél. Kérjük a szervezeteket, jelezzék szándékukat a Művelődési Ház és Könyvtárban, vagy a 30/560-5099 telefonon.

 • Meghívó közmeghallgatásra

  Gencsapáti Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2020. február 13-án (csütörtökön) 18:00 órakor a Művelődési Ház és Könyvtárban (Gencsapáti, Szentegyház út 5.) általános közmeghallgatást tart.

 • Központi Statisztikai Hivatal tájékoztatója lakossági adatgyűjtésről

  Tájékoztatom, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Gencsapáti településen a hivatal elnöke által 2020-ra engedélyezett, önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre, a korábbi évek gyakorlata szerint.
  A felvételek Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) szerinti nyilvántartási számai és megnevezései a következők:
  1539 Munkaerő-felmérés és kiegészítő felvételei
  Az összeírási munkát a Központi Statisztikai Hivatal megbízásából a Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. (Statek Kft.) fényképes igazolvánnyal ellátott kérdezői végzik. A válaszadásra kijelölt háztartások kiválasztása a KSH népszámlálási adatállományának aktualizált változatából véletlenszerű mintavétellel történik az ország különböző településein. Az adatfelvételekből származó eredmények nélkülözhetetlenek a társadalom jellemzőinek feltérképezésében.
  A kapott adatokat a Központi Statisztikai Hivatal a hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény, valamint az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelet (általános adatvédelmi rendelet, GDPR) előírásának megfelelően bizalmasan kezeli, azokat más szervek, személyek részére nem szolgáltatja ki. Az eredményeket név és egyedi adatok nélkül, összesített statisztikai táblázatokban közöljük.
  A lakosság és az önkormányzat részére munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8:00 és 16:30 óra között, pénteken 8:00 és 14:00 óra között a +36 80 200-766-os telefonszámon, illetve a lakinfo@ksh.hu email címen adunk további felvilágosítást. Az adatgyűjtés módszertanával és a kutatási eredményekkel kapcsolatosan a www.ksh.hu internetes oldalon található Adatszolgáltatóknak/Adatszolgáltatás teljesítése/Elektronikus lakossági adatgyűjtések menüpont nyújt tájékoztatást.
  Köszönöm együttműködését, támogatását, amellyel hozzájárul a felmérés sikeres végrehajtásához!

Script logo