Hírek

 

 

 

 • Kincstár Mesterecset pályázat

 • Karácsonyi rajz- és jelképkészítő pályázat

  Idén is várjuk a rajzokat és jelkép alkotásokat a Gencsapáti Művelődési Házba. Leadási határidő november 25. A rajzokat A/4-es méretben FEKVŐ formátumban, borítékban névvel és elérhetőséggel ellátva a Művelődési ház postaládájába bedobva, a jelképkészítőre az alkotásokat személyesen a Művelődési Házba várjuk. 

 • Zártkerti utak felújítása

  Megvalósult a zártkerti utak felújítása Gencsapátiban több területet is érintve. Gencsapáti Község Önkormányzata zártkerti besorolású földrészletek mezőgazdasági hasznosítását segítő, infrastrukturális hátterét biztosító fejlesztések támogatására 22.998.769,- Ft támogatást kapott (pályázati azonosító:ZP-1-2021.) 

 • Hatósági bizonyítvány tájékoztató több lakásos ingatlanokról

  2022. szeptember 10-én lépett hatályba a családi fogyasztói közösségekre, valamint a családi otthonteremtési kedvezményből megvalósuló tetőtér beépítésekre vonatkozó kedvezmények bevezetése érdekében az egyes egyetemes szolgáltatási árszabások meghatározásáról szóló 259/2022. (VII.21.) Korm. rendelet módosítása, mely alapján jegyzők hatósági bizonyítványt adnak ki a lakás rendeltetési egységeinek számáról, annak érdekében, hogy a lakossági fogyasztók jogszerűen vegyék igénybe a kedvezménnyel elszámolt földgáz mennyiségét.

 • Érték és Közösség-Gencsapáti Falunap 2022

  2022. szeptember 10. Gencsapáti Sportpálya Érték és közösség - kulturális programsorozat Gencsapátiban. Az előző évekhez hasonlóan helyi értékeink bemutatására és egy közös együttlétre invitáljuk Önöket! 

  13,00- „Gencsapáti ízei” címmel hagyományos főzőversenyt hirdetünk, amelyre családok, közösségek, baráti társaságok, civil szervezetek jelentkezését várjuk!

  A verseny lebonyolítása kb. 13-18 óra között. (Információ: Varga Albin 30/560-5099)

  Egészségsátor- a Gencsapáti Szociális Szolgáltató Központ és a Védőnői szolgálat közreműködésével.
  Népi játszóház, arcfestés, csillámtetkó és játékok kisgyermekeknek, családoknak!
  Körhinta, póni lovaglás a helyszínen!
  Borterasz-Gencsapáti Borbarát Hölgyek közreműködésével

  15-22,00
  Színpadi műsor a rendezvénysátorban

  Köszöntőt mond:
  Ágh Péter országgyűlési képviselő és Bodorkós Ferenc polgármester (részletekért kattintson a címre, vagy a képre)

 • Szombathelyi Erdészeti Zrt. tájékoztató felhívása

  Tisztelt Erdőlátogatók!

  Megkezdődött a gímszarvasok násza. „Orgonálnak” a bikák az erdőben, de nem csak jellegzetes hangjukkal demonstrálják erejüket, hanem össze is csapnak egymással, hogy eldöntsék, ki legyen a hárem ura. Szeptember elsején indult a gímszarvas vadászati idény.

  A Szombathelyi Erdészeti Zrt. kéri a kirándulókat, túrázókat, hogy szeptember-október hónapokban a gímszarvas bőgés idején, a vad nyugalmának biztosítása és a balesetveszély elkerülése érdekében, az erdőlátogatást reggel 8 óra és délután 16 óra közé tervezzék. Fontos, hogy a kijelölt turista útvonalakról ne térjenek le, a kutyát csak pórázon sétáltassák.

  Térképen mutatjuk a Szombathelyi Erdészeti Zrt. vadászterületeit: http://www.szherdeszet.hu/vadgazdalkodas/vadaszteruletek.html

  A turistaútvonalak időszakos lezárásával járó őszi-téli társas vadászatok időpontjairól később adunk tájékoztatást.

  Kérjük, túráik, kirándulásaik során csak a kijelölt turistaútvonalakat használják. Megértésüket és együttműködésüket köszönjük.

 • Sajtóközlemény

  "Kenyér és bor" szakralitás - Értékek mentén a szombathelyi járás északi gyűrűjében

  Európai Uniós forrás segítségével a "Kenyér és Bor” szakralitás – értékek menték a Szombathelyi járás északi gyűrűjében” projekt keretében került sor Gencsapáti, Dozmat, Bozzai Perenye és Vép községekben turisztikai attrakció kialakításra. (további részletekért kattintson a képre)

   

 • A KATA TÖRVÉNY VÁLTOZÁSÁNAK HATÁSAI A HELYI IPARŰZÉSI ADÓBAN

 • Ünnepi megemlékezés és Apáti búcsú

  Meghívó

  Gencsapáti Község Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és kedves családját Szent István király és a magyar államalapítás tiszteletére, valamint az Apáti búcsú alkalmából rendezett ünnepi megemlékezésre.

   Időpont: 2022. augusztus 20. (szombat)

  Helyszín: Apáti templom, tepmlom előtti tér 

  (Részletekért katintson a képre, vagy a címre. Eső esetén megemlékezésünket a templomban tartjuk!)

   

 • Cimbaliband koncert a Gencsapáti Szentkúton

  Szentkúti esték sorozatban bemutatjuk:
  Cimbaliband - Szabadon című koncertjét
  "Népzene, a klasszikus zene és a jazz találkozásának csodálatos műve! Igazi ethnojazz csemege!"
  2022.08.14-én, 19, 30 kezdettel a Gencsapáti Szentkúton (részletek-kattintson a képre)

 • Gencsapati búcsúi fogathajtó Verseny Jakab búcsú

  XVI. Búcsúi Fogathajtó Verseny - Jakab búcsú 2022. július 31.

  XVI. Búcsúi Fogathajtó Verseny Gencsapáti- Jakab búcsú

  (C-kategóriás, pontszerző kettes fogathajtó)  

  Időpont: 2022. július 31. (vasárnap)

  Helyszín: Gencsapáti iparterület- Edil Kamin kft. telephelye-Gencsapáti Ipar út-utolsó csarnoknál jobbra, a 87-es útról érkezőknek első lehetőség balra

  Hagyományos fogathajtó versenyünkre és búcsúi forgatagba invitáljuk az érdeklődőket Jakab búcsú napján Gencsapátiba. (részletek- kattintson a képre)

   

 • Hirdetmény

  Hirdetmény a 2022. évi népszámlálás számlálóbiztosainak toborzásáról

 • Hirdetmény 8/2008. (VI.6.) önkormányzati rendelet módosítása

  Gencsapáti Község Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta és elfogadta a Község Helyi Építési Szabályzatáról és Szabályozási tervéről szóló 8/2008. (VI.6.) önkormányzati rendelet módosítását.

 • Ünnepelyés átadás a Savaria Ipartechnika Kft-nél

  Újabb fejlesztések a Savaria Ipartechnika Kft-nél

  Megkezdődtek a Savaria Ipartechnika Kft. modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések

  2022/05/06

  A nemrégiben nyert, mintegy 134,19 millió forintos európai uniós támogatásból megvalósuló beruházás célja, hogy a Gencsapátiban fémmegmunkálással és precíziós alkatrészek gyártásával foglalkozó vállalat tovább csökkentse ökológiai lábnyomát, valamint növelje technológiai és gyártási kapacitásait.

  A megvalósítandó európai uniós fejlesztés célja a Savaria Ipartechnika Kft. gazdasági-termelési folyamatainak és az üzemen belüli építmények energiaigényének fedezése megújuló energia előállításával, illetve eszközbeszerzésen keresztül a vállalati technológia fejlesztése, mely által a vállalat megfelelhet a szegmens által támasztott, technológiai háttérre vonatkozó kritériumoknak.

 • Adománygyűjtés

  Az orosz ukrán háború civil érintettjei számára

Script logo