XIII. Gencsapáti Búcsúi Fogathajtó verseny

Az esős időjárás ellenére is kiváló hangulat, nagyszerű verseny, szórakoztató lovas és gyermekprogramok jellemezték a tizenharmadik alkalommal megrendezett rangos fogathajtó-versenyt Gencsapátiban Jakab búcsú napján. Azért kár volt az esőért?!

 

15 kettes fogat, és 2 pónifogatos ifjúsági versenyző nevezett a rossz idő ellenére is a Gencsapáti már nemzetközi, búcsúi fogathajtó versenyre Vas, Zala, Győr-Moson Sopron, Somogy megyéből és Szlovákiából. 3 C-kategóriás magyar bajnok is összemérte tudását – Magyar Zoltán, Lebics István és Geröly Tibor fogathajtók személyében.

Gyönyörű lovak, fogatok várták az érdeklődőket, akik a búcsúi ebéd után szép számmal kilátogattak hagyományos rendezvényünkre. A verseny meghívásos és valóban barátokat láthattunk együtt versenyezni Gencsapátiban, akik közül többen támogatóként is részt vesznek a rendezvény megvalósításában. De azt is láthattuk, hogy a verseny kihívás hajtónak- lónak egyaránt, és a csúszós pálya még nagyobb koncentrációt igényel tőlük.

 

Majthényi László a Vas Megyei Közgyűlés elnöke és Bodorkós Ferenc polgármester a versenyt követően –az időjárás miatt már a sátor alatt-, az eredményhirdetés előtt köszöntötte a résztvevőket, kiemelve a közösségi összefogást vállalkozók és magánszemélyek részéről, amely lehetővé teszi, hogy évről-évre itt lehetünk. De a rendezvény motorja Geröly Tibor (a Gencsapáti Főnix LE versenyzője), aki családjával, kollégáival, barátaival együtt fáradtságot nem ismerve valósítja meg a programot minden esztendőben. Elnök úr és polgármester úr ajándékkal köszönték meg Tibor és a csapat munkáját!

A közönség amellett, hogy remek versenyt láthatott, a szünetben megcsodálhatta a szentgotthárdi Őr-Nyék Hagyományőrző Egyesület lovas íjász, és Sülyi Attila juhterelő bemutatóját, ugráló vár, póni lovaglás, és íjászat is várta a legkisebbeket a búcsúi forgatagban (kár azért az esőért!)

 

Eredmények:

Vasárnap 15 kettesfogat állt rajthoz a meghívásos, 13. alkalommal megrendezett Búcsúi Fogathajtó versenyünkön Gencsapátiban. Geröly Tibor – aki itt egyben házigazda is volt –, az akadályhajtás két fordulóját ezúttal hibátlanul teljesítette – akárcsak Bíró Attila (Lukácsházi SE) és Horváth Károly (Rába Parti LK), majd az összevetésben alakult ki a végső sorrend közöttük, ahol a házigazda sikerének örülhettünk.

 

Akadályhajtás (Két forduló és az összevetés alapján) 1. Geröly Tibor (Gencsapáti Főnix LE), 2. Bíró Attila (Lukácsházi SE) 3. Horváth Károly (Rába Parti LK), 4. Kolozsi János SVK, 5. Gasparovics László SVK 6. Lebics István Zalalövő és Környéke LSE

 

Vadászhajtás: 1. Pózvék István - Zalalövő és Környéke LSE, 2. Vankó Imre- SVK

  1. Kránitz Ferenc Zalalövő és Környéke LSE, 4. Kolozsi János- SVK 5. Gasparovics László- SVK, 6. Fülöp Roland –Szeleste és Környéke LSE

 

Az összetett verseny győztese Pózvék István – (Zalalövő és Környéke LSE)  a vándorserleget – Vas Megyei Közgyűlés és Gencsapáti Önkormányzat képviseletében- Majthényi László elnök és Bodorkós Ferenc polgármestertől vehette át. Szintén ők gratuláltak és adták át a különdíjat Majthényi Panna és Rozmán Luca ifjúsági versenyzőknek, akik egyes pónifogattal akadályhajtásban és vadászhajtásban is kiválóan teljesítettek.

Az eredményhirdetés végén fogathajtók, díjátadók és a nézők együtt énekelték a Himnuszt, meg volt a méltósága a napnak!

 

Részletes versenyeredmények: http://www.katonairoda.hu/

 

Köszönet Katona Balázs vezetőbírónak, Katona Balázsné Anita- Versenyirodának, Bakó János pályaépítőnek és Kis Ágnes Főnix LE elnökének a szakmai munkáért és lebonyolításért.

 

Hagyományosan speciális tombolánkon száznál is több ajándékot sorsoltunk, ahol a kakasok, a bárány és póniló már elengedhetetlen része a gencsapáti verseny nyereményözönének.

 

Köszönjük minden támogatónak a segítségét, a közönségnek a lelkes biztatást és a kitartást az időjárás ellenére is!

Zárszóként mi is csak annyit mondunk, mint minden esztendőben: Jövőre veletek ugyanitt!

(va)

 

 

 

Script logo