Hírek

 

 

 

 • Nemzeti Földügyi Központ földárverési hirdetmények közzététele

  Tájékoztatom, hogy a Magyar Állam, mint tulajdonos nevében és képviseletében eljáró Nemzeti Földügyi Központ (a továbbiakban: NFK, Szervezet) a Kormány által 2015. évben meghirdetett „Földet a gazdáknak!” Program folytatásaként nyilvános árverés keretében ismét értékesíti a Magyar Állam tulajdonába és a Nemzeti Földalap vagyoni körébe tartozó 10 hektár térmértéket meghaladó földrészleteket.

  Az árverések keretében mintegy 22 ezer hektár állami földterület kerül meghirdetésre, több ütemben. Az első ütemében több mint 12 ezer hektár elsősorban szántó, rét, legelő művelési ágú földrészletet kínál az NFK megvételre.

   A mai nappal (2023. május 19.) az NFK honlapján (https://nfk.gov.hu/arveresek) közzétételre került egy részletes tájékoztató, valamint sor került az árverési hirdetmények kifüggesztésére.

  Az árverések időpontjáról és helyszíneiről a hirdetmények adnak pontos tájékoztatást.

 • Nemzeti Népegészségügyi Központ csípőszúnyogok elleni védekezéssel kapcsolatos tájékoztatása

 • Falugazdász tájékoztató

  Gencsapáti település falugazdász ügyfélszolgálati tevékenységét, a korábban ellátó Baumgartner András távozása miatt Kocsis Katalin falugazdász veszi át.

  Elérhetősége: kocsis.katalin@nak.hu ; telefonszáma: +3630/457-4885.

  A falugazdász ügyfélszolgálati tevékenység igénybevételére előre egyeztetett időpontban van lehetőség helyben.

  Egyéb esetekben Szombathelyen, ahol az ügyfélfogadási rend a következő:

  hétfő, kedd, szerda 07:30-16:30
  csütörtök 07:30-12:00
  péntek 07:30-14:00

   

 • Tájékoztatás az engedély nélkül létesült fúrt vagy ásott kutak engedélyeztetéséről

 • FELHÍVÁS Gencsapáti község közigazgatási területén történő ebösszeírása

  Gencsapáti község közigazgatási területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. §-ában foglalt kötelezettségnek eleget téve 2023. április 1. - 2023. május 15. között ebösszeírásra kerül sor.

  Az ebösszeírás során az ebtartóknak ebenként egy, a fenti jogszabályban meghatározott adattartalmú adatlapot kell kitölteni és azokat az önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

  Felhívom a kutyatulajdonosok figyelmét, hogy:

  • A korábbi ebösszeírásban bejelentett ebeket ismét be kell jelenteni!
  • Az ebtulajdonosok az ebösszeírást követően is kötelesek az adatokban bekövetkezett változásokat, szaporulatot írásban bejelenteni.
 • Felhívás: kéményseprő hivatás

  A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 2023. április hónaptól kezdődően nagyszabású a kéményseprő hivatást népszerűsítő munkaerős felvételi kampányt hirdet.

 • Borverseny Gencsapáti 2023

  A nemrég elhunyt Kristály István csepregi borászra emlékeztek az „Erdő mellett estvéledtem…” kezdetű népdal közös eléneklésével a Gencsapáti Borverseny megnyitóján.

  Varga Albin a Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója köszöntötte jelenlévő szakmai zsűrit, gazdákat, a lukácsházi és a gencsapáti Borbarát Hölgyeket és Koltayné Szabó Hajnalka borkirálynőt!  Marton Ferenc a Vas Vármegyei Közgyűlés alelnöke nyitotta meg az idei térségi borversenyt Gencsapátiban, majd bírálóként is részt vett a fehérborok értékelésében. Köszöntőt mondott Virág János Lukácsháza és Bodorkós Ferenc Gencsapáti polgármestere a borkultúrához, átörökítéshez, időjáráshoz kapcsolódó élményeiket megosztva a hallgatóssággal. Pammer István az Európai Borlovagok Magyarországi Rendje elnökeként mondott köszöntőt, kiemelve a bor jótékony hatásait és a kultúráját! Abért Gyula a kezdetekre emlékezett az egri borkutató intézettel közös szőlőtelepítésre és az első (1975-ös) borversenyre, amely elősegítette a direkt termők kiváltását a településen  A versenyt dr. Őry Ferenc vezette a gencsapáti borbarát hölgyek közreműködésével. További részletek, eredménylistákért kattintson a képre!

   

 • Szombathelyi Tankerületi Központ közleménye

  Közlemény a 2023/2024. tanévben tanköteles korba lépő gyerekek általános iskola első évfolyamába történő beiratkozásáról.

  A beiratkozás ideje: 2023. április 20. (csütörtök) és 2023. április 21. (péntek)

 • Hol sírjaink domborulnak...

  Hol sírjaink domborulnak.. 

  Videópremier 2023. március 15-én 10 órai kezdettel Gencsapáti FB oldalán

  https://www.facebook.com/events/875859156835189/?ref=newsfeed

  Az 1848-as Forradalom és Szabadságharc 175. és Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára emlékezünk Petőfi Sándor Nemzeti dal című versével.
   
  Közreműködnek:
  Gencsapáti Község Önkormányzat Képviselő-testülete és jegyzője
  Gyöngyös-kert Óvoda nevelőtestülete
  Apponyi Albert Általános Iskola nevelőtestülete
  Gencsapáti Művelődési Ház és Könyvtár és a Gencsapáti  Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézmény munkatársai
 • Meghívó megemlékezésre

  Gencsapáti Község Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és Barátait az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc tiszteletére megrendezésre kerülő ünnepi megemlékezésére.
  Időpont: 2023. március 14-én, kedden 17 órai kezdettel
  Helyszín: Miszori Zoltán tér, Hősi emlékmű (Rossz idő esetén Apponyi Albert Általános Iskola)
   
  Közreműködnek: Apponyi Albert Általános Iskola tanulói, Gencsapáti művészeti csoportjai
  Ünnepi beszédet mond: Vámos Zoltán Vas vármegye főispánja
   
  A megemlékezés keretében kerül sor a „Gencsapátiért végzett kiemelkedő munkáért” elismerések átadására.
  Az ünnep zárásaként koszorúzást tartunk a Hősi Emlékműnél. Kérjük a szervezeteket, jelezzék szándékukat a Művelődési Ház és Könyvtárban, vagy a 30/560-5099 telefonon.
  Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
 • Csapadékvíz-elvezetési rendszer és közterüeltek fejlesztése a Gencsapáti Apponyi Albert utcában

  Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) keretében megvalósuló beruházás

 • STKH - 2023. évi hulladéknaptár

 • Tájékoztató

  Rendőrségi fogadóóra Gencsapátiban.

  Minden hónap első szedai napján 9-11 óra között a Gencsapáti Szentegyház u. 5. (Művelődési Ház és Könyvtár) szám alatt lévő KMB irodában.

  Fuchs Balázs rendőr zls.

  Tel: 06/20/344-7759

 • Tájékoztató!

  Kedves betegeim!

  Tájékoztatjuk Önöket, hogy a betegek által bedobott  gyógyszerigénylést csak 48 óra múlva van lehetőségünk teljesíteni! Amennyiben valakinek elfogyott a gyógyszere  és azonnal szeretné felíratni, ez esetben kérjük, hogy a rendelőben jelenjen meg személyesen.

  Köszönettel és tisztelettel,

  Dr. Jánk Ottó háziorvos 

   

 • Szombathely autóbusz-állomás új kocsiállás-kiosztás

  Szíves tájékoztatásul jelezzük, hogy 2022. december 11-től Szombathely, autóbusz-állomás (Ady tér) kocsiállás-kiosztása átalakul, a jövőben a helyközi autóbuszjáratok 16 induló kocsiállásról fognak indulni, ezért az indulási helyek és a számozás is változik. Az autóbusz-állomás kocsiállásait bemutató helyszínrajz, valamint a központi, összevont indulási jegyzék az alábbi linken érhető el és mellékletként is csatoljuk: https://www.volanbusz.hu/hu/hirek/hir/39769

Script logo