Hírek

 

 

 

 • Hol sírjaink domborulnak...

  Hol sírjaink domborulnak.. 

  Videópremier 2023. március 15-én 10 órai kezdettel Gencsapáti FB oldalán

  https://www.facebook.com/events/875859156835189/?ref=newsfeed

  Az 1848-as Forradalom és Szabadságharc 175. és Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára emlékezünk Petőfi Sándor Nemzeti dal című versével.
   
  Közreműködnek:
  Gencsapáti Község Önkormányzat Képviselő-testülete és jegyzője
  Gyöngyös-kert Óvoda nevelőtestülete
  Apponyi Albert Általános Iskola nevelőtestülete
  Gencsapáti Művelődési Ház és Könyvtár és a Gencsapáti  Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézmény munkatársai
 • Csapadékvíz-elvezetési rendszer és közterüeltek fejlesztése a Gencsapáti Apponyi Albert utcában

  Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) keretében megvalósuló beruházás

 • STKH - 2023. évi hulladéknaptár

 • Tájékoztató!

  Kedves betegeim!

  Tájékoztatjuk Önöket, hogy a betegek által bedobott  gyógyszerigénylést csak 48 óra múlva van lehetőségünk teljesíteni! Amennyiben valakinek elfogyott a gyógyszere  és azonnal szeretné felíratni, ez esetben kérjük, hogy a rendelőben jelenjen meg személyesen.

  Köszönettel és tisztelettel,

  Dr. Jánk Ottó háziorvos 

   

 • Tájékoztató

  Rendőrségi fogadóóra Gencsapátiban.

  Minden hónap első szedai napján 9-11 óra között a Gencsapáti Szentegyház u. 5. (Művelődési Ház és Könyvtár) szám alatt lévő KMB irodában.

  Fuchs Balázs rendőr zls.

  Tel: 06/20/344-7759

 • Szombathely autóbusz-állomás új kocsiállás-kiosztás

  Szíves tájékoztatásul jelezzük, hogy 2022. december 11-től Szombathely, autóbusz-állomás (Ady tér) kocsiállás-kiosztása átalakul, a jövőben a helyközi autóbuszjáratok 16 induló kocsiállásról fognak indulni, ezért az indulási helyek és a számozás is változik. Az autóbusz-állomás kocsiállásait bemutató helyszínrajz, valamint a központi, összevont indulási jegyzék az alábbi linken érhető el és mellékletként is csatoljuk: https://www.volanbusz.hu/hu/hirek/hir/39769

 • Kincstár Mesterecset pályázat

 • Karácsonyi rajz- és jelképkészítő pályázat

  Idén is várjuk a rajzokat és jelkép alkotásokat a Gencsapáti Művelődési Házba. Leadási határidő november 25. A rajzokat A/4-es méretben FEKVŐ formátumban, borítékban névvel és elérhetőséggel ellátva a Művelődési ház postaládájába bedobva, a jelképkészítőre az alkotásokat személyesen a Művelődési Házba várjuk. 

 • Zártkerti utak felújítása

  Megvalósult a zártkerti utak felújítása Gencsapátiban több területet is érintve. Gencsapáti Község Önkormányzata zártkerti besorolású földrészletek mezőgazdasági hasznosítását segítő, infrastrukturális hátterét biztosító fejlesztések támogatására 22.998.769,- Ft támogatást kapott (pályázati azonosító:ZP-1-2021.) 

 • Hatósági bizonyítvány tájékoztató több lakásos ingatlanokról

  2022. szeptember 10-én lépett hatályba a családi fogyasztói közösségekre, valamint a családi otthonteremtési kedvezményből megvalósuló tetőtér beépítésekre vonatkozó kedvezmények bevezetése érdekében az egyes egyetemes szolgáltatási árszabások meghatározásáról szóló 259/2022. (VII.21.) Korm. rendelet módosítása, mely alapján jegyzők hatósági bizonyítványt adnak ki a lakás rendeltetési egységeinek számáról, annak érdekében, hogy a lakossági fogyasztók jogszerűen vegyék igénybe a kedvezménnyel elszámolt földgáz mennyiségét.

 • Érték és Közösség-Gencsapáti Falunap 2022

  2022. szeptember 10. Gencsapáti Sportpálya Érték és közösség - kulturális programsorozat Gencsapátiban. Az előző évekhez hasonlóan helyi értékeink bemutatására és egy közös együttlétre invitáljuk Önöket! 

  13,00- „Gencsapáti ízei” címmel hagyományos főzőversenyt hirdetünk, amelyre családok, közösségek, baráti társaságok, civil szervezetek jelentkezését várjuk!

  A verseny lebonyolítása kb. 13-18 óra között. (Információ: Varga Albin 30/560-5099)

  Egészségsátor- a Gencsapáti Szociális Szolgáltató Központ és a Védőnői szolgálat közreműködésével.
  Népi játszóház, arcfestés, csillámtetkó és játékok kisgyermekeknek, családoknak!
  Körhinta, póni lovaglás a helyszínen!
  Borterasz-Gencsapáti Borbarát Hölgyek közreműködésével

  15-22,00
  Színpadi műsor a rendezvénysátorban

  Köszöntőt mond:
  Ágh Péter országgyűlési képviselő és Bodorkós Ferenc polgármester (részletekért kattintson a címre, vagy a képre)

 • Szombathelyi Erdészeti Zrt. tájékoztató felhívása

  Tisztelt Erdőlátogatók!

  Megkezdődött a gímszarvasok násza. „Orgonálnak” a bikák az erdőben, de nem csak jellegzetes hangjukkal demonstrálják erejüket, hanem össze is csapnak egymással, hogy eldöntsék, ki legyen a hárem ura. Szeptember elsején indult a gímszarvas vadászati idény.

  A Szombathelyi Erdészeti Zrt. kéri a kirándulókat, túrázókat, hogy szeptember-október hónapokban a gímszarvas bőgés idején, a vad nyugalmának biztosítása és a balesetveszély elkerülése érdekében, az erdőlátogatást reggel 8 óra és délután 16 óra közé tervezzék. Fontos, hogy a kijelölt turista útvonalakról ne térjenek le, a kutyát csak pórázon sétáltassák.

  Térképen mutatjuk a Szombathelyi Erdészeti Zrt. vadászterületeit: http://www.szherdeszet.hu/vadgazdalkodas/vadaszteruletek.html

  A turistaútvonalak időszakos lezárásával járó őszi-téli társas vadászatok időpontjairól később adunk tájékoztatást.

  Kérjük, túráik, kirándulásaik során csak a kijelölt turistaútvonalakat használják. Megértésüket és együttműködésüket köszönjük.

 • Sajtóközlemény

  "Kenyér és bor" szakralitás - Értékek mentén a szombathelyi járás északi gyűrűjében

  Európai Uniós forrás segítségével a "Kenyér és Bor” szakralitás – értékek menték a Szombathelyi járás északi gyűrűjében” projekt keretében került sor Gencsapáti, Dozmat, Bozzai Perenye és Vép községekben turisztikai attrakció kialakításra. (további részletekért kattintson a képre)

   

 • A KATA TÖRVÉNY VÁLTOZÁSÁNAK HATÁSAI A HELYI IPARŰZÉSI ADÓBAN

 • Ünnepi megemlékezés és Apáti búcsú

  Meghívó

  Gencsapáti Község Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és kedves családját Szent István király és a magyar államalapítás tiszteletére, valamint az Apáti búcsú alkalmából rendezett ünnepi megemlékezésre.

   Időpont: 2022. augusztus 20. (szombat)

  Helyszín: Apáti templom, tepmlom előtti tér 

  (Részletekért katintson a képre, vagy a címre. Eső esetén megemlékezésünket a templomban tartjuk!)

   

Script logo