• Hasznos információk
 • Kiemelt tartalom
 • Rendezvények összes rendezvény
  • Minden esztendőben, az Adventi időszakban rendezvénysorozattal kedveskedünk Gencsapáti lakóinak, látogatóinknak. Minden korosztály számára kínálunk tartalmas programot, kikapcsolódási lehetőséget intézményeink...

    

  • 2018. október 6-án, szombaton, szüreti felvonulást és mulatságot rendezünk, amelyre minden érdeklődőt, felvonulót szeretettel várunk! Kérem, előre jelezzék a közösségek szándékukat! 

    
  • A Gencsapáti Hagyományőrző Néptáncegyüttes és táncos közösségei, a Művelődési Ház és Könyvtár tisztelettel és szeretettel meghívja Önt és kedves családját „Mulatság a Farsang farkán” című rendezvényére. 

   Helyszín: Művelődési Ház és Könyvtár 
   (Gencsapáti, Szentegyház u. 5.) 
   Időpont: 2018. február 10. (szombat) 
   17 órai kezdettel 

  • 2018. szeptember 8-án a  Gencsapáti Sportpályán

   Helyi érték és közösség kulturális programsorozat Gencsapátiban. A tavalyihoz hasonlóan helyi értékeink bemutatására és egy közös együttlétre invitáljuk Önöket!

  • Hagyományos fogathajtó versenyünkre invitáljuk az érdeklődőket Jakab búcsú napján, amely idén már 12. alkalommal kerül megrendezésre

   Időpont: 2018. július 29. (vasárnap)

   Helyszín: Gencsapáti Sportpálya

    

Hírek

 • Érték és Közösség -Gencsapáti Falunap 2017

  2017.szeptember 9-én, a Gencsapáti Sportpályán

  Helyi érték és közösség kulturális programsorozat Gencsapátiban. Helyi értékeink bemutatására és egy közös együttlétre invitáljuk Önöket!

  Tisztelettel hívjuk és várjuk Önöket Gencsapátiba az "Érték és közösség-Gencsapáti Falunap 2017" programunkra.
  Helyi és nemzeti értékeink köré szerveződő programunkban a néptánc, népdal, operett és cigányzene mellett figyelmükbe ajánlom a "Gencsapáti ízei" főzőversenyünket, amely meghatározó programjává vált rendezvényünknek. A gyermekeknek és a családoknak is kínálunk tartalmas kikapcsolódási lehetőségeket:  légvár, csúszda, lovaglás, arcfestés, egészségsátor, Gencsapáti-Gyöngyösfalu öregfiúk focimeccs is várja az érdeklődőket... A nap az Unikum együttes muzsikájával, bulijával ér véget.... szeptember 9-én a Gencsapáti Sportpályán...
 • Meghívó a Miszori Zoltán tér avatására

  Gencsapáti Község Önkormányzata és a Gencsapáti Plébánia tisztelettel meghívja a település lakóit és mindazokat, akik tisztelték és szerették- elhunyt plébánosunkat – a Miszori Zoltán tér avatására.

  Időpont: 2017. augusztus 31. (csütörtök)

  Tervezett program:

  17.00 a Pásztor című film vetítése a Gencsapáti Plébániatemplomban

  19,00- Püspöki szentmise

  A szentmisét követően kerül sor a tér avatására, szentelésére

  Az ünnepséget követően szeretettel várjuk az érdeklődőket egy agapéra

 • Meghívó megemlékezésre

  Gencsapáti Község Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és kedves családját Szent István király és a magyar államalapítás tiszteletére, valamint az apáti búcsú alkalmából rendezett ünnepi megemlékezésre.

  Időpont: 2017. augusztus 20. (vasárnap)

   Helyszín: Apáti templom, templom előtti tér

   Program:
  10, 00 Ünnepi szentmise az Apáti templomban
  11, 00 Megemlékezés a templom előtt

  Közreműködnek: Gencsapáti népművészeti csoportjai és a Sárvári Nemzetközi Néptáncfesztivál vendégeként a ciprusi Kimon Néptáncegyüttes

  Ünnepi beszédet mond: Ágh Péter Országgyűlési képviselő

 • 2017. évi közbeszerzési terv módosítása

 • XI. Búcsúi Fogathajtó Verseny

  Időpont: 2017. július 30. (vasárnap)

  Helyszín: Gencsapáti Sportpálya

  Hagyományos fogathajtó versenyünkre invitáljuk az érdeklődőket Jakab búcsú napján Gencsapátiba

   Program:

  11, 00 Akadályhajtás-első forduló

  13,00 Ünnepélyes megnyitó

  13,30 Akadályhajtás második forduló (összevetés)

  15, 40 „Vadászhajtás”

  17, 30 Eredményhirdetés

   

 • Jól sikerült a környezetvédemi program

  Több száz használt autógumit adtak le a Kis-iskola udvarán

  2017. június 16 és 17-én,  a Kis-iskola udvarán (Gencsapáti, Hunyadi 227.) gencsapáti magánszemélyek ingyenesen leadhatták a használt autógumikat, az önkormányzat környezetvédelmi programjának megfelelően. A felhívásra több száz használt autógumit adtak le, illetve a műszaki csoport gyűjtött össze 100 db-nál is többet a település közigazgatási területén.

 • TOP-on vagyunk! Háromból három…

  Gencsapáti Község Önkormányzata 3 intézmény felújításának, energiakorszerűsítésének megvalósítására nyújtott be pályázatot a Területi Operatív Programban (Gyöngyös kert Óvoda, Apponyi Albert Általános Iskola, Idősek Klubja). A 3 pályázat - az Irányító Hatóság döntése értelmében- mindegyike támogatásban részesült. Ennek köszönhetően 270 millió Ft(!) támogatás várható a projektek lebonyolítására, kivitelezésére. A programok szerződéskötés előkészítése fázisban vannak, majd a közbeszerzést követően várható a kivitelezési munkák indítása.

 • Mikor mentem a faluból kifelé- az Ispiláng Néptáncegyüttes műsora

  Az Ispiláng Néptáncegyüttes szeretettel vár minden kedves érdeklődőt 2017.05.20- án megrendezésre kerülő " Mikor mentem a faluból kifelé...." című műsorára. A műsor Szombathelyen, az MMIK színháztermében lesz, este 18 órai kezdettel. A műsort követően táncházba hívunk ,várunk minden érdeklődőt.

  Műsorunkban közreműködnek:
  Kalász Máté és Zenekara
  Takács Dániel, Lehőcz Zsuzsa, Maronics Ferenc
  Kovács Anna
  Tanai Erzsébet
  Kópic Néptánccsoport

  Jegyek május 3 tól vásárolhatók a Gencsapáti Művelődési Házban, illetve az Agora jegyirodájában. Várunk szeretettel minden kedves érdeklődőt!

 • Hirdetmény

  A község Helyi Építési Szabályzatáról és Szabályozási tervéről szóló 8/2008. (VI.6.) önkormányzati rendelet módosításáról

 • Hősök Napi megemlékezés Gencsapátiban

  Gencsapáti Község Önkormányzata tisztelettel meghívja a település lakóit Hősök Napi megemlékezésére 2017. május 28-án 9 órai kezdettel (a szentmisét követően) a Plébániatemplom előtti Hősi emlékműhöz . Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

  De, hogy is készült a hősök emlékoszlopa Nagygencsen?
  A nagygencsi Katolikus Ifjúsági Egyesület jegyzőkönyvéből (1920)
  „A nagygencsi Ifj. Egyesület kebléből a haza számos tagot fegyverben szólított, akik közül sokan dicső halált haltak a harcok mezején. Hogy ezen hősök emléke a múltban is felejthetetlen maradjon az ifjúsági egyesület elhatározta, hogy tiszteletükre emlékoszlopot emeltet. Az emlékoszlop készítését Kondor József szombathelyi kőfaragó vállalta el. Az emlékoszlop az összes költségekkel 15000 koronába került. Az emlékoszlop leleplezése 1920. május 9-én történt szép ünnepség keretében. A leleplezést Dr. Tóth József kanonok végezt. A leleplezés napján az ifjúsági tagok az iskolában gyülekeztek. és zászló alatt vonultak fel templomtérre, ahol a leleplezés történt, A leleplezésen részt vett Lingauer Albin országgyűlési képviselő, Ciráky kormánybiztos, gróf Széchenyi Rezső.. stb. A leleplezést megelőzőleg lelkes beszédet mondott Dr. Tóth József kanonok úr, a leleplezés után pedig Kopcsándi Sándor esperes… Majd este az egyesület mulatságot tartott Király János vendéglőjében” (részlet a Nagygencsi Katolikus Ifjúsági Egyesület jegyzőkönyvéből 1920)
  Az esemény fotója az avatáson készült 1920. május 9-én (Perlaki Judit családi archívumából származik-Köszönjük)

 • Miszori Zoltán tér felújítása Gencsapátiban

  Megkezdődött a Miszori Zoltánról elnevezett templom előtti tér felújítása. Első szakaszban a veszélyes fa kivágása, a fák gyógymetszése, és a tájba nem illő fenyőfasor kivágása valósult meg a napokban, Németh György fasebész szakszerű kivitelezésével a műszaki csoport közreműködésével. Érdemes megnézni a gyógymetszésről készült fotókat és azt a vadgesztenye tuskót, amely látványosan jelzi, hogy a fát már nem lehetett megmenteni.

  A tervek alapján a hiányzó fák pótlása, a térburkolat hibáinak javítása, tisztítása, és a teljes burkolat felújítása várható. A tér ünnepélyes avatására 2017. augusztus 31-én várjuk az érdeklődőket!

   

  „Ha lelőttük az utolsó szarvast

  és kivágtuk az utolsó fát,

  akkor fogjuk megérteni,

  hogy a pénzt nem lehet megenni.” (Németh György- Fasebészet jelmondata)

 • Gencsapáti ördögkő fotó: Németh Máté

  Meghívó- Gencsapáti az értékek mentén kiállításra

  Meghívó

   

  Gencsapáti Értéktár Bizottsága, a Művelődési Ház és Könyvtár tisztelettel meghívja Önt és barátait a Gencsapáti Értéktár feldolgozására meghirdetett alkotói pályázatunkra beérkezett művek kiállításának megnyitójára. Higgyék el, csodálatos alkotások születtek!

   

  Időpont: 2017. április 26. szerda, 18 órai kezdettel

  Helyszín: Művelődési Ház és Könyvtár, Gencsapáti Szentegyház u. 5.

   

  A kiállítást megnyitja: Tausz István a Vas Megyei Értéktár Bizottság elnöke

   

 • Értesítés kéményseprő-ipari közszolgáltatásról

 • Gencsapáti Község Önkormányzata 2017. évi közbeszerzési terve

 • Térségi Borverseny Csepregen

  Lukácsházán a Kertbarát Kör 1982-ben rendezte meg az első borversenyt. 1993 óta felváltva, Gencsapáti Község Önkormányzatával közösen kerül megrendezésre a környék boros gazdái között egyre népszerűbb térségi területi borverseny. Idén, mivel az időjárás sajnos nem volt kedvező számunkra 2016-ban, a Csepregi Borversenyhez kapcsolódtunk, amely 2017. április 8-án 33. alkalommal került megrendezésre, amit ezúton is köszönünk a szervezőknek! A borverseny három kategóriában került megrendezésre: fehér és vörös és rosé. Térségünkből 31 bormintát neveztek a gazdák (Gencsapáti-Lukácsháza- Gyöngyösfalu) 16 fehérbort és 15 vöröset (80-100 minta helyett?). Jeles borászok, szakértők és társadalmi zsűri, és a Borbarát hölgyek is értékelték a térségünk borait 100 pontos minősítési rendszerben.

Script logo