• Hasznos információk
 • Kiemelt tartalom
 • Rendezvények összes rendezvény
  • Adventi Forgatag Gencsapátiban

   1. november 29 - december 20.

   Minden esztendőben, az Adventi időszakban rendezvénysorozattal kedveskedünk Gencsapáti lakóinak, látogatóinknak. Minden korosztály számára kínálunk tartalmas programot, kikapcsolódási lehetőséget intézményeink szervezésében. Várjuk Önt és családját Gencsapáti Adventi Forgatagába!

    

  • 2016. október 8-án, szombaton, szüreti felvonulást és mulatságot rendezünk, amelyre minden érdeklődőt, felvonulót szeretettel várunk! Kérem, előre jelezzék a közösségek szándékukat! 

    
  • Szent Márton születésének 1700 éves jubileuma alkalmából

    2014-ben már nagy sikerű kezdeményezése volt az Apponyi Albert Általános Iskolának a lampionos felvonulás a Szentkúthoz Gencsapátiban.

   Idén, 2016. november 11-én Szent Márton napján Ön is csatlakozhat a felvonulókhoz!

  • 2016. szeptember 10-én a  Gencsapáti Sportpályán

   Helyi érték és közösség kulturális programsorozat Gencsapátiban. A tavalyihoz hasonlóan helyi értékeink bemutatására és egy közös együttlétre invitáljuk Önöket!

  • Jubileumi fogathajtó emlékhajtásunkra invitáljuk az érdeklődőket Jakab búcsú napján, amely 10. alkalommal kerül megrendezésre Bodorkós József emlékére

   Időpont: 2016. július 31. (vasárnap)

   Helyszín: Gencsapáti Sportpálya

    

Hírek

 • Szőlő védekezési javaslat

  Tisztelt szőlősgazdák!

  Már megszokhatták, hogy a tavaszi-nyári időszakban tanácsokat, javaslatokat kapunk Hatos Istvántól, a Kőszeg-Vaskeresztes Hegyközség hegybírójától a szőlő védekezésével kapcsolatban. Köszönjük az aktuális javaslatot, amelyet Önök is olvashatnak a mellékletben.

 • Miszori Zoltán tér felújítása Gencsapátiban

  Megkezdődött a Miszori Zoltánról elnevezett templom előtti tér felújítása. Első szakaszban a veszélyes fa kivágása, a fák gyógymetszése, és a tájba nem illő fenyőfasor kivágása valósult meg a napokban, Németh György fasebész szakszerű kivitelezésével a műszaki csoport közreműködésével. Érdemes megnézni a gyógymetszésről készült fotókat és azt a vadgesztenye tuskót, amely látványosan jelzi, hogy a fát már nem lehetett megmenteni.

  A tervek alapján a hiányzó fák pótlása, a térburkolat hibáinak javítása, tisztítása, és a teljes burkolat felújítása várható. A tér ünnepélyes avatására 2017. augusztus 31-én várjuk az érdeklődőket!

   

  „Ha lelőttük az utolsó szarvast

  és kivágtuk az utolsó fát,

  akkor fogjuk megérteni,

  hogy a pénzt nem lehet megenni.” (Németh György- Fasebészet jelmondata)

 • Gencsapáti ördögkő fotó: Németh Máté

  Meghívó- Gencsapáti az értékek mentén kiállításra

  Meghívó

   

  Gencsapáti Értéktár Bizottsága, a Művelődési Ház és Könyvtár tisztelettel meghívja Önt és barátait a Gencsapáti Értéktár feldolgozására meghirdetett alkotói pályázatunkra beérkezett művek kiállításának megnyitójára. Higgyék el, csodálatos alkotások születtek!

   

  Időpont: 2017. április 26. szerda, 18 órai kezdettel

  Helyszín: Művelődési Ház és Könyvtár, Gencsapáti Szentegyház u. 5.

   

  A kiállítást megnyitja: Tausz István a Vas Megyei Értéktár Bizottság elnöke

   

 • Értesítés kéményseprő-ipari közszolgáltatásról

 • Gencsapáti Község Önkormányzata 2017. évi közbeszerzési terve

 • Önkormányzati felújítások saját kivitelezésben

  Önkormányzatunk Műszaki csoportja kivitelezésében járdafelújítás valósult meg a Hunyadi útról a Kőszegi utcáig vezető szakaszon. Vízelvezető árok felújítását valósították meg dolgozóink a Petőfi utcában és a Szigeten. Elkezdődött a hegyi "mogyorós" út felújítása is saját kivitelezésben, a Savaria Agrár Kft. segítségével. 

 • Térségi Borverseny Csepregen

  Lukácsházán a Kertbarát Kör 1982-ben rendezte meg az első borversenyt. 1993 óta felváltva, Gencsapáti Község Önkormányzatával közösen kerül megrendezésre a környék boros gazdái között egyre népszerűbb térségi területi borverseny. Idén, mivel az időjárás sajnos nem volt kedvező számunkra 2016-ban, a Csepregi Borversenyhez kapcsolódtunk, amely 2017. április 8-án 33. alkalommal került megrendezésre, amit ezúton is köszönünk a szervezőknek! A borverseny három kategóriában került megrendezésre: fehér és vörös és rosé. Térségünkből 31 bormintát neveztek a gazdák (Gencsapáti-Lukácsháza- Gyöngyösfalu) 16 fehérbort és 15 vöröset (80-100 minta helyett?). Jeles borászok, szakértők és társadalmi zsűri, és a Borbarát hölgyek is értékelték a térségünk borait 100 pontos minősítési rendszerben.

 • Pályázat civil szervezeteknek

  Gencsapáti Község Önkormányzat Képviselő-testülete pályázatot hirdet az Önkormányzat 2017.
  évi költségvetésében a civil szervezetek számára elkülönített keret terhére.

  A pályázat benyújtásának határideje 2017. május 5.

 • Közlemény

  Ingyenes tanácsadás rászorulók részére

  Banki és Végrehajtási Károsultak Fogyasztóvédelmi Egyesület

  www.bankikarosultak.hu   valsagkezeles2008@gmail.com   telefonszám:70/253-2910, 70/432-8868

  Az egyesület a nehéz helyzetbe került vagy eladósodott családok részére nyújt segítséget ingyenes tanácsadással.

  Amennyiben lakhatása veszélybe került, végrehajtás alá vonták, vagy hitelezőjével peren kívüli egyezségre törekszik, keresse Egyesületünket.

   

  Betegút Egyesület (Betegsegítő Tanácsadó Központ)

   www.betegutegyesulet.hu   betegutegyesulet@gmail.com      70/389-4178, 70/884-5879

  Problémás, nehezen kezelhető egészségügyi helyzetek kezelése.

  Várólista kezelés, diagnosztikai lehetőségek, konzílium szervezés, külföldi gyógyszerbeszerzés, jogsegélyszolgálat, stb..

  Az egyesület a Senior szolidaritási egészség programja, időskorúak részére további plusz segítséget is biztosít ( egészségügyi, szociális kérdésekben).

   

 • Régi fényében Szent Vendel szobra

  Varga József vállalkozónak köszönhetően, aki megtisztította Szent Vendel szobrot újra régi fényében látható. Köszönjük a felajánlást gyönyörű lett a Gencsapáti értéktár részeként is nyilvántartott alkotás.

  Szent Vendel szobor

  A Hunyadi utca 145. számú lakóház és az út közötti füves, parkos területen található. A mészkő szobor másfél méteres tagolt párkányos százhúsz centis posztamensen áll a lábánál egy kis bárány, kezében pásztorbot tart. Iker József állíttatta 1921-ben fogadalomból.

  „Az öregapánk felborult a szekerével, súlyosan megsérült. Fogadalmat tett, ha felgyógyul csináltat egy Szent Vendel szobrot. Így is történt.” (Horváth Józsefné szíves közlése alapján)

   Fotó: Varga József (A képeken láthatják, hogy milyen volt és milyen lett!)

   

 • Tájékoztató az egyes építésügyi jogszabályi változásokról, az egyszerű bejelentésről

 • Lomtalanítás

  A SZOMHULL Nonprofit Kft. Gencsapáti Község Önkormányzatával együttműködve a településen 2017. június 10-én lomtalanítást végez.

 • Értesítés áramszünetről

  2017.április 18-án és 19-én 08:00 órától várhatóan 16:00 óráig Gencsapáti Alkotmány teljes utcában áramszünet lesz.

  A munkálatok elvégzésének érdekében 2017.április 18-án és 19-én Gencsapátiban a teljes Ipar utcában 08:00 órától várhatóan 16:00 óráig áramszünet lesz.

  A munkálatok elvégzésének érdekében 2017.április 18-án és 19-én Gencsapátiban a teljes Vasút utcában 08:00 órától várhatóan 16:00 óráig áramszünet lesz.

  2017.május 3-án 08:00 órától várhatóan 16:00 óráig Gencsapáti Hunyadi utca páratlan 321-357, páros 318-352. számok alatt áramszünet lesz.

  E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati ZRT.

  Áramhálózati Üzem Szombathely, Puskás T . u. 5.

 • Az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharcra emlékeztünk

  Ünnepi műsorral, koszorúzással és kitüntetések átadásával március 14-én...

  Már több, mint évtizedes hagyomány Gencsapátiban, hogy március 15. alkalmából elismeréssel jutalmazzák azokat, akik sokat tettek a közösségért. Az Apponyi Albert Általános Iskola diákjai feledhetetlen műsorral örvendeztették meg a közönséget, majd Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője mondott ünnepi beszédet. A hagyományoknak megfelelően először az iskola, majd az önkormányzat kitüntetéseit adták át.

 • Pályázati felhívás - ingatlanértékesítés

  A Gencsapáti Ipari Park területén lévő, 1 ha 2544 m2 nagyságú, kizárólagos önkormányzati tulajdonban lévő ingatlan egyben történő értékesítésére az alábbi pályázati felhívást teszi közzé.

Script logo